Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της παρουσίας της Καρπάθου στη γερμανική τουριστική αγορά, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αναστάσιος Μήλιος και η Ειδική Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αναστασία Σκούλλου συμμετείχαν στις 4 Δεκεμβρίου 2025 σε ειδική δράση παρουσίασης του νησιού, η οποία διοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας στο ελληνικό εστιατόριο Oinotheke στη Φρανκφούρτη.
Ο ΕΟΤ επέλεξε να αναδείξει, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την Κάρπαθο, γεγονός που αποτυπώνει την αναγνώριση της επιτυχημένης συνεργασίας και των αποτελεσματικών προσπαθειών προβολής που γίνονται σε εθνικό επίπεδο.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Eurowings, κ. Roland Hladin, με αφορμή τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Ντίσελντορφ – Κάρπαθος για το 2026, η οποία αποτελεί κομβικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της αγοράς της Γερμανίας. Η δράση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη της Καρπάθου ως αυθεντικού και ποιοτικού τουριστικού προορισμού, στην ενημέρωση για τη νέα αεροπορική σύνδεση και τα οφέλη της για το γερμανικό κοινό, καθώς και στην προβολή των εμπειριών, των φυσικών ομορφιών και των δραστηριοτήτων που προσφέρει το νησί.
Συμμετοχές αεροπορικών εταιρειών, Τour Οperators και δημοσιογράφων
Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη από σημαντικές εταιρείες της γερμανικής αγοράς, αποδεικνύοντας το υψηλό ενδιαφέρον για τον προορισμό. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από:
· Το Γενικό πρόξενο της Ελλάδος, κ. Δημήτριος Δόχτσης (Γενικός πρόξενος της Ελλάδος)
· Eurowings, Discover, Condor, Aegean, Sky Express
· Der Touristik, Alltours, vtours, Wang Reisen, Reiseagentur
· ZDF, Welt/Media Impact, WetterOnline, iq digital
Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν τους προσκεκλημένους, απάντησαν σε ερωτήσεις και διένειμαν ενημερωτικό υλικό, χάρτες και αναμνηστικά δώρα.
Στις 6 Δεκεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Nibelungen Genschänke στο Ντίσελντορφ μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά αφιερωμένη στις παραδοσιακές γεύσεις της Καρπάθου. Η σεφ κα. Δήμητρα Πέτσα Μηλιάδη, η οποία είχε επισκεφθεί το νησί μας για τέσσερις ημέρες τον προηγούμενο μήνα και ξεναγήθηκε σε περιοχές της Καρπάθου γνωρίζοντας από κοντά την τοπική γαστρονομία, ετοίμασε μαζί με τον κ. Διονύσιο Μηλιάδη ένα αυθεντικό μενού στοχευμένο στην επιτυχημένη παρουσίαση της κουζίνας του νησιού.
Το μενού περιελάμβανε ψιλοκούλουρα με αλοιφές και τυρί, ντολμάδες, καρπάθιακη σαλάτα, μακαρούνες, φάβα με σαρδέλα (μενούλα), κατσίκι γεμιστό (οφτό), ενώ το γεύμα ολοκληρώθηκε με μοσχοπούγκι και μπακλαβά Καρπάθου.
Ο Δήμος Καρπάθου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες:
· Προς την Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κα. Νικολέττα Λεκανίδη και τα στέλεχη κα. Χαρά Προκάκη και κα. Claudia Stoehr, για τη συμβολή τους, την καλή συνεργασία και την άρτια διοργάνωση.
· Προς την κα. Δήμητρα Πέτσα Μηλιάδη και τον κ. Διονύσιο Μηλιάδη για την εξαιρετική φιλοξενία και τη γαστρονομική ανάδειξη της Καρπάθου.
· Προς τον κ. Roland Hladin και την Eurowings, για τη συνεργασία και την προώθηση της νέας αεροπορικής σύνδεσης Καρπάθου – Ντίσελντορφ.
Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Φρανκφούρτη, οι εκπρόσωποι του Δήμου επισκέφθηκαν και τα γραφεία του ΕΟΤ Γερμανίας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζητήθηκαν επόμενες κοινές δράσεις προβολής της Καρπάθου στην γερμανική αγορά.
Η παρουσίαση της Καρπάθου εντάσσεται στην οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου να στηρίξει ενεργά τη νέα πτήση Ντίσελντορφ – Κάρπαθος το 2026, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέες επιπλέον συνδέσεις από τη Γερμανία έως το 2027, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της γερμανικής αγοράς για το νησί.
















