Αθλητικά

Αύριο στη «μάχη» της Β’ Εθνικής ο Υγρός Στίβος Ρόδου

Η προκριματική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, διεξάγεται το ερχόμενο τριήμερο (7-9 Ιουνίου) σε δύο ομίλους.

ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Δημοτικό Ιλισίων): Υγρός Στίβος Ρόδου, ΓΣ Περιστερίου, Αρίων Γλυφάδας, Ηλυσιακός, ΓΣ Ηλιούπολης

ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ (Εθνικό): Πανσερραϊκός, ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΟΥΚ Βόλου, ΑΠΣ Οξυγόνο

Στην Τελική Φάση (19-21 Ιουλίου), προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες από τον Όμιλο της Αθήνας και οι 2 από τον Όμιλο του Βόλου (σύνολο 5). Από την Τελική Φάση, οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης, ανέρχονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης και το πρόγραμμα:

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Στην Τελική Φάση σχηματίζονται ένας (1) όμιλος των (5) ομάδων.

Σύνολο (5) ομάδες, με το σύστημα POOL (ένας εναντίον όλων) ισχύει η Ισοπαλία.

Η κλήρωση για την Τελική Φάση, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12/06/2019 και ώρα: 11:00 στα γραφεία της ΚΟΕ.

Μπάλες τέλεσης των αγώνων: Οι μπάλες που πρέπει να χρησιμοποιούνται από τα σωματεία για τη διεξαγωγή των αγώνων που προκηρύσσονται επίσημα από την «Κ.Ο.Ε.», είναι υποχρεωτικά συνθετικές.

Για την τέλεση των αγώνων Πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση μπάλας συγκεκριμένου τύπου και εταιρείας, απαγορευμένης της χρησιμοποίησης οποιασδήποτε άλλης μπάλας (διαφορετικού τύπου και εταιρείας.

Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 ορίζεται ότι καθίσταται υποχρεωτική η χρησιμοποίηση της μπάλας της εταιρείας kapk7seven με σήμανση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), σε όλες τις κατηγορίες Εθνικών πρωταθλημάτων και στους αγώνες κυπέλου.

Το ΔΣ της ΚΟΕ διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση απόσυρσης σωματείου από όμιλο μετά την κλήρωση, να τροποποιεί τον αριθμό των προκρινόμενων ομάδων στην επόμενη φάση από τον συγκεκριμένο όμιλο.

ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ – ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – TIME OUT

Ισχύουν ότι αναφέρονται στην Γενική Προκήρυξη Υδατοσφαίρισης «2018» με αριθμ.πρωτ.: 4370/Ε/ 26.09.2018.

Όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Υδατοσφαίρισης, θα διεξάγονται σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς Διαιτησίας και τους Νέους Κανονισμούς Υδατοσφαίρισης της FINA (που ακολουθούν) και τις ιδιαιτερότητες των Πρωταθλημάτων της ΚΟΕ.

Το ΔΣ της ΚΟΕ διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση απόσυρσης σωματείου από όμιλο μετά την κλήρωση, να τροποποιεί τον αριθμό των προκρινόμενων ομάδων στην επόμενη φάση από τον συγκεκριμένο όμιλο.

ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η συμμετοχή στο πιο πάνω πρωτάθλημα αφορά σωματεία που έχουν ήδη λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ. Η μη ύπαρξη Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την ΓΓΑ για οποιοδήποτε σωματείο συνεπάγει την μη περαιτέρω συμμετοχή του σε οποιαδήποτε φάση και αν ευρίσκεται το παρόν πρωτάθλημα..

Περαιτέρω θα πρέπει όλα τα συμμετέχοντα σωματεία θα έχουν προσκομίσει στην ΚΟΕ την γνωστοποίηση των προπονητών τους μετά της Ειδικής σχετικής αδείας ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ.

Στην περίπτωση μη προσκομίσεως των ως άνω αδειών, δεν θα επιτραπεί η περαιτέρω συμμετοχή του σωματείου σε οποιαδήποτε φάση και αν ευρίσκεται το παρόν πρωτάθλημα.

Σε προπονητή-τρια που δεν θα φέρει το ανανεωμένο δελτίο προπονητή δεν θα επιτρέπεται η παραμονή στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρόγραμμα:

ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΙΛΙΣΙΟ

1η αγωνιστική-Παρασκευή 07/06/2019

20:30: ΑΡΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ

21:30: ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

2η αγωνιστική-Σάββατο 08/06/2019

12:00: ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΡΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

13:00: ΥΣ ΡΟΔΟΥ-ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

3η αγωνιστική-Σάββατο 08/06/2019

19:30: ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ-ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

20:30: ΑΡΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΥΣ ΡΟΔΟΥ

4η αγωνιστική-Κυριακή 09/06/2019

10:00: ΥΣ ΡΟΔΟΥ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ

11:00: ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΑΡΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

5η αγωνιστική-Κυριακή 09/06/2019

16:00: ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΥΣ ΡΟΔΟΥ

17:00: ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ-ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου