Τοπικές Ειδήσεις

Παρουσίαση μελέτης της Δρ Ειρήνης Αγγελίδου στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού

Εξαιρετικά τιμητική ήταν η πρόσκληση που έλαβε η Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Ειδικός Μαστολόγος- Χειρουργός Μαστού του Πανεπιστημίου Δρέσδης Γερμανίας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ειρήνη Αγγελίδου Χαιρέτη Dr med  MD  PhD από την επιστημονική επιτροπή του 18ου Παγκοσμίου Συνεδρίου St. Gallen SGBCC 2023 για τον Καρκίνο του Μαστού.

Η Δρ Ειρήνη Αγγελίδου κλήθηκε να απευθύνει ομιλία σχετικά με τις νεότερες τεχνικές ογκοπλαστικής χειρουργικής του μαστού και να παρουσιάσει την προοπτική μελέτη της για τα αποτελέσματα και την επίδραση των σύγχρονων αυτών τεχνικών στην ποιότητα ζωής των ασθενών σε ένα εξαιρετικό κοινό ειδικών ιατρών για τον καρκίνο του μαστού από όλο τον κόσμο.

 

Το παγκόσμιο αυτό συνέδριο διεξήχθη από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου στη Βιέννη και το «παρών» έδωσαν εξειδικευμένοι ιατροί από τα μεγαλύτερα κέντρα μαστού παγκοσμίως που ασχολούνται με την εργαστηριακή και κλινική έρευνα καθώς επίσης με την κλινική ογκολογική, συστηματική, ακτινοθεραπευτική και χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Το διεθνές αυτό συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού διεξάγεται κάθε δύο έτη και είναι πολύ σημαντικό, γιατί την τελευταία μέρα του ψηφίζεται το λεγόμενο International Consensus από τους επίλεκτους παγκοσμίως ειδικούς στον καρκίνο του μαστού ιατρούς-συνέδρους και καθορίζονται οι evidence based διεθνώς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

«Ευχαριστώ την επιστημονική επιτροπή του 18ου Παγκοσμίου  Συνεδρίου SGBCC 2023 για τον Καρκίνο του Μαστού, για την τιμητική πρόσκληση να μιλήσω για τις νεότερες τεχνικές ογκοπλαστικής χειρουργικής του μαστού και να παρουσιάσω την προοπτική  μελέτη μου για τα αποτελέσματα και την επίδραση των σύγχρονων αυτών τεχνικών στην ποιότητα ζωής των ασθενών μας», δήλωσε η Δρ Αγγελίδου.

Να σημειωθεί ότι προσφάτως επελέγη και δημοσιεύθηκε στο διεθνούς φήμης και υψηλής επιστημονικής αξίας ιατρικό περιοδικό  «The Breast» η μελέτη της καταξιωμένης γυναικολόγου και χειρουργού μαστού Δρ Ειρήνης Αγγελίδου-Χαιρέτη για τις σύγχρονες  χειρουργικές τεχνικές ογκοπλαστικής  στον καρκίνο του μαστού, ενώ επίσης δημοσιεύθηκε και μελέτη της για τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές  skin sparing μαστεκτομής με άμεση αποκατάσταση στον καρκίνο του μαστού στο διεθνούς φήμης και υψηλής επιστημονικής αξίας ιατρικό περιοδικό  «European Journal of Cancer EJC».

Να τονίσουμε ότι η Δρ Αγγελίδου με την ομάδα της έχει χειρουργήσει και θεραπεύει καθημερινά ένα τεράστιο αριθμό ασθενών με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικούς καρκίνους από τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα και το εξωτερικό με ποσοστό ίασης άνω του 98 %, που αποτελεί εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ίασης διεθνώς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου