LOCAL NEWS

ΕΟΦ: Απαγόρευση εξαγωγών για 95 φάρμακα λόγω ελλείψεων – H λίστα

news room 1 minute reading
875_b0960118-7ef3-4aa3-9ef5-56236f1f76b6

Στην απαγόρευση εξαγωγών για 95 φάρμακα λόγω των ελλείψεων που καταγράφονται στην ελληνική αγορά, προχώρησε η διοίκηση του ΕΟΦ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΦ υπογράφει την απαγόρευση για εξαγωγές σε 95 δημοφιλή σκευάσματα, τα οποία λείπουν το τελευταίο διάστημα από την ελληνική αγορά ενώ δεν υπάρχουν και τα σχετικά αποθέματα στις φαρμακαποθήκες.

Ένα φαινόμενο που είναι σύνηθες πια, καθώς πολλές φαρμακαποθήκες ενώ υποχρεούνται να διατηρούν αποθέματα προκειμένου να καλυφθεί η ελληνική αγορά, προχωρούν στη διάθεση των σκευασμάτων σε αγορές του εξωτερικού ώστε να αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα φάρμακα πωλούνται στη χώρα μας σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω του σχετικού νόμου, γεγονός που ενισχύει το φαινόμενο των εξαγωγών και των ελλείψεων στην ελληνική αγορά.

Η απαγόρευση πάντως για τα 95 σκευάσματα θα ισχύσει για 3 μήνες από σήμερα και μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.

Ο ΕΟΦ πάντως στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εντείνει τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώνονται οι τυχόν ελλείψεις σε γνωστά φάρμακα που είναι όμως απαραίτητα για τους ασθενείς, καθώς φαίνεται ότι το φαινόμενο των παράλληλων εξαγωγών ενώ είχε μειωθεί σημαντικά όλο το προηγούμενο διάστημα, τους τελευταίους μήνες επανεμφανίστηκε.

Γι αυτό όπως τονίζει ο φορέας: «Ο ΕΟΦ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του θα παρακολουθεί την επάρκεια της αγοράς και θα διερευνά την περιορισμένη διαθεσιμότητα και τις διακοπές κυκλοφορίας που κοινοποιούνται από κατόχους αδείας κυκλοφορίας, ασθενείς, επαγγελματίες υγείας. Επίσης θα συνεχίσει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην λείπουν φαρμακευτικά προϊόντα και δραστικές ουσίες από την αγορά και να μην προκαλείται θεραπευτικό κενό».

Ανάμεσα στα 95 φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις από την ελληνική αγορά, είναι γνωστές αντιβιώσεις, φάρμακα για τον διαβήτη και την παχυσαρκία αλλά και φάρμακα για το αναπνευστικό σύστημα.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

Comments on Article

The comments are for each commenter only. The Democrat does not share these views. We reserve the right to delete any comments we consider offensive or insulting, without any warning. Users who do not comply with the terms of use are excluded.

  • Ανώνυμος πατριωτης  /  24.08.2025 11:35

    Όποιος ιδιοκτήτης φαρμακαποθηκης εξαγη τα φάρμακα σε άλλες χώρες για να αποκομίσει κέρδος,να θεωρηθεί κακούργημα και έσχατη προδοσία προς την πατρίδα αυτοί δεν μπορεί να είναι Έλληνες να περνούν ισόβια να τους αφεθείτε η ιθαγένειας κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ένα ισχυρό κράτος αλλιώς μάτην πάροδο των ετών θα χαθούμε ως Έλληνες και μαζί με την διεφθαρμένη παρούσα γενιά θα χαθεί και οι επόμενη. Πρέπει η παρούσα κυβέρνηση χωρις διάκριση να ξεσκίσει τους προδότες της πατρίδας μας και ο λαός να μάθει προτα να αγαπά την πατρίδα του και τον συνάνθρωπο του και μετά τον εαυτό του
    Χωρίς όλα τα ανωτέρω θα είμαστε ένα καράβι που μπάζει νερά και κάποια στιγμή θα βρεθούμε σε καθεστώς ολικου και μη ανατρέψει μου ναυαγίου. Ευχαριστώ

Add a comment

E-mail will not be published.
All fields must be filled in to submit the comment.