NEWS

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης επικεφαλής της ομάδας για το χρέος;

news room 1 minute reading
Χριστοδουλάκης

Επικεφαλής της ομάδας που εξετάζει το χρέος φαίνεται πως θα τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών (επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη) Νίκος Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό από «Τα Νέα», ο Αλέξης Τσίπρας ίσως θα επιθυμούσε να συμμετάσχει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά η θέση για την οποία προαλείφεται τελικά είναι του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο παρασκήνιο οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο Χριστοδουλάκης είχε οριστεί -όχι τυχαία- υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενήργησε τις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής, χθες, Τετάρτη, ο Νίκος Χριστοδουλάκης ήταν ξεκάθαρος για το τι πιστεύει σχετικά με το ΔΝΤ.

Προειδοποίησε ότι το Ταμείο ουδέποτε προχώρησε σε «κούρεμα» δίχως να επιβάλλει νέο μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μία τέτοια συμφωνία με εμπλοκή του Ταμείου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνοδεύεται από νέο βαρύτατο μνημόνιο, με ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα.

Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε αναδιαρθρώσεις χρέους χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης σε υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και τώρα επακριβώς οι όροι που θέτει για τη συμμετοχή του σε μία συμφωνία για το χρέος.

Ακόμη, αναφέρθηκε και σε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, περί «καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές», σχολιάζοντας «Το ΔΝΤ το είπε χωρίς νέο μνημόνιο; Γιατί αν εννοεί νέο Μνημόνιο τότε όχι διάδρομο δεν θα βρείτε αλλά θα είναι προς τα κάτω όρυγμα στο φλοιό της γης. Αρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να μετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Ηταν όνειδος για την ΕΕ. Θα έπρεπε η Ελλάδα να δώσει μάχες για να μην μπει», ανέφερε σχετικά.

reporter.gr

Comments on Article

The comments are for each commenter only. The Democrat does not share these views. We reserve the right to delete any comments we consider offensive or insulting, without any warning. Users who do not comply with the terms of use are excluded.

Add a comment

E-mail will not be published.
All fields must be filled in to submit the comment.