«Φυσιολογικά θα είχαμε διαλυθεί αλλά μας κράτησε και μας κρατάει ενωμένους η δημοκρατική ευαισθησία και η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
Με μία επιστολή, που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, ο δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης, δίνει το σύνθημα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου, στα μέλη της παράταξής του.
Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει «μεγάλο επίτευγμα» την πορεία της δημοτικής αρχής στα πλαίσια του «Καλλικρατικού» πειράματος, λέγοντας στη συνέχεια ότι λόγω της ανομοιογένειας των μελών της παράταξης «φυσιολογικά θα έπρεπε να είχαμε διαλυθεί», προσθέτοντας όμως ότι τους κράτησε και τους κρατάει ενωμένους «η δημοκρατική ευαισθησία και η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
«Το εγχείρημα της παράταξης και της διακυβέρνησης του Δήμου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο και κερδίσαμε» υπογραμμίζει ο κ. Καΐσερλης συμπληρώνοντας ότι «θα ήταν άδικο για όλους μας σε αυτή την φάση και εδώ που φτάσαμε, να εγκαταλείψουμε. Πολύ δε περισσότερο να πειραματιστούμε».
Αυτή η τελευταία φράση («πολύ δε περισσότερο να πειραματιστούμε») μπορεί και να σημαίνει ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Κλείνοντας την επιστολή του προς τα μέλη του «Οράματος» ο Κώστας Καΐσερλης, αναφέρει τα εξής: «Από αύριο, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον προεκλογικό αγώνα ενωμένοι γιατί αυτό απαιτεί ο λαός που μας εμπιστεύθηκε, μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει».

Η επιστολή του δημάρχου
Κω Κώστα Καΐσερλη
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έχουν περάσει τρία χρόνια σε μια πορεία που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ένα μεγάλο επίτευγμα στα πλαίσια του «Καλλικρατικού» πειράματος.
Αυτό που ένωσε δεκάδες, εκατοντάδες και τελικά χιλιάδες ανθρώπους ήταν ο ορατός κίνδυνος καθιέρωσης μιας αυταρχικής και εκδικητικής διακυβέρνησης.
Όλα τα υπόλοιπα γνωρίσματα των συμμετεχόντων ήταν ανομοιογενή και μάλιστα μέσα σε ένα χώρο που δεν είχε ξαναδοκιμαστεί (ένας Δήμος) και με δεκάδες εμπόδια γραφειοκρατικά, διοικητικά και ανθρώπινα.
Πολύ δε περισσότερο που σε αυτόν τον χώρο, τον ανομοιογενή και τον δύσκολο, αναθέσαμε μία πολύ μεγάλη αποστολή και ευθύνες βαρύτατων πολιτικών και ιδεολογικών στόχων.
Μας ένωσε και μας ενώνει η δημοκρατική ευαισθησία και η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ενδεχομένως να μας χωρίζουν πολλά άλλα. Γι’ αυτό και το εγχείρημα της παράταξης και της διακυβέρνησης του Δήμου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο και κερδίσαμε.
Φυσιολογικά θα έπρεπε να είχαμε διαλυθεί. Γιατί οι φυγόκεντρες τάσεις αλλά και οι αντιδράσεις στο έργο μας ήταν πολύ περισσότερες από τις ενοποιητικές.
Και όμως κρατήσαμε και αυτό οφείλεται σε όλους μας και κυρίως στην ανεκτικότητα και την κατανόηση που δείξαμε έναντι των συναδέλφων μας και κυρίως των αδυναμιών τους.
Έκλεισε μία δύσκολη περίοδος στην οποία μπήκαν γερά θεμέλια και ανοίγει μία νέα, δυναμική περίοδος, που θα κρατήσει όχι τρία δύσκολα χρόνια αλλά πέντε ήπια και παραγωγικά χρόνια.
Θα ήταν άδικο για όλους μας σε αυτή την φάση και εδώ που φτάσαμε, να εγκαταλείψουμε. Πολύ δε περισσότερο να πειραματιστούμε. Και θα ήταν άδικο γιατί όλοι μας χωρίς καμιά εξαίρεση τα τρία αυτά χρόνια, άλλος λίγο και άλλος πολύ, έχουμε θυσιάσει κάτι από την προσωπικότητα μας για να φτιαχτεί η συλλογικότητα της παράταξης με αποκλειστικό στόχο την προσφορά μας στους συνδημότες μας και στο νησί μας.
Από αύριο, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον προεκλογικό αγώνα ενωμένοι γιατί αυτό απαιτεί ο λαός που μας εμπιστεύθηκε, μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ