«Η Ρόδος πρέπει να προσελκύσει τουρίστες υψηλού επιπέδου»

«Η Ρόδος θα πρέπει να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου. Μόνο τότε θα γνωρίσουν άνθηση και τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων».
Αυτό τόνισε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος με αφορμή τα καλά αποτελέσματα που είχε η φετινή σεζόν σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών.
«Ο τουρισμός είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας μας. Η πορεία του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι ενδείξεις που έχουμε δείχνουν πως η τουριστική η κίνηση θα είναι αυξημένη και το επόμενο καλοκαίρι. Θα έχουμε δηλαδή αρκετές αφίξεις», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως η φετινή σεζόν πήγε πολύ καλά σε αφίξεις αλλά όχι και σε έσοδα.
«Αυτό είναι θέμα στο οποίο επιβάλλεται να δώσουμε προσοχή. Θα πρέπει να προσελκύσουμε στη Ρόδο τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου οι οποίοι θα μπορούν να ικανοποιούν το νησί, δίνοντας αρκετά έσοδα. Σε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να επικεντρωθούμε και να δώσουμε λύσεις», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος.
«Η Διεύθυνση Τουρισμού, με τις μικρές δυνάμεις της, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες χωρίς κόστος για το Δήμο Ρόδου. Ό,τι κάναμε εδώ και τριάμισι χρόνια οφείλεται στο προσωπικό μας, που είναι αξιόλογο και εργάζεται ακούραστα για τον τομέα», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου.
«Τα χρήματα που δαπανήσαμε ήρθαν από ευρωπαϊκά προγράμματα. Μας βοήθησαν και επιχειρηματίες του τουρισμού. Αν δαπανούσαμε χρήματα του Δήμου θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα στον τομέα του τουρισμού», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, που αναφέρθηκε και στον ΠΡΟΤΟΥΡ.
«Γίνονται δράσεις από τον ΠΡΟΤΟΥΡ για την προβολή του νησιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα πλαίσια του προγράμματος που έχει συνταχθεί. Ποτέ βέβαια δεν είναι αρκετές. Πάντα χρειάζεται κάτι περισσότερο. Σε αυτό εστιάζουμε τις προσπάθειές μας», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος.
Αναφορά έκανε ο κ. Καμπουρόπουλος και στη συμμετοχή της Ρόδου στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα και στο Βερολίνο και είναι πολύ σημαντικές.
«Οι προβλέψεις είναι θετικές. Ο τουρισμός θα πάει καλά και το επόμενο καλοκαίρι. Είναι ανάγκη όμως να προσελκύσουμε υψηλού εισοδήματος τουρίστες. Η Ρόδος διαθέτει πολύ αξιόλογες ξενοδοχειακές υποδομές και δεν υστερεί σε σχέση με άλλους προορισμούς», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως θα πρέπει να στηριχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός.
«Δεν είχαμε αύξηση της κίνησης σε ό,τι αφορά το θαλάσσιο τουρισμό. Σε αυτό τον τομέα που είναι πολύ σημαντικός για το νησί μας θα πρέπει να δώσουμε έμφαση για να έχουμε περισσότερους κατάπλους κρουαζιεροπλοίων», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος.
Σε ερώτηση σχετικά με τη στελέχωση των γραφείων πληροφοριών του Δήμου, ο κ. Καμπουρόπουλος δήλωσε:
«Δεν μπορούμε να προσλάβουμε άλλο προσωπικό. Μας βοήθησε όμως η ΕΞΡ με τα άτομα που διέθεσε. Ελπίζουμε φέτος να λειτουργήσει και το γραφείο πληροφοριών στο λιμάνι του νησιού μας».
Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού το έτος 2014 ο κ. Καμπουρόπουλος δήλωσε πως δεν είναι θετικές οι ενδείξεις που υπάρχουν.
«Δεν είναι αισιόδοξα τα μηνύματα που έχουμε για τον θαλάσσιο τουρισμό το έτος 2014. Θα εξετάσουμε το θέμα αυτό μετά την έκθεση στην οποία θα λάβουμε μέρος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.