Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, μια 32χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών με την μορφή της κατοχής και μεταφοράς.
Η 32χρονη, κατελήφθη συγκεκριμένα από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, την 27η Ιανουαρίου 2018 και περί ώραν 11.05, στον λιμένα της Ακαντιάς, μετά τον κατάπλου του πλοίου «SUPERFAST XII» να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 555 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα 5 γραμμαρίων της ίδιας ουσίας.
Η κοκαΐνη βρέθηκε κρυμμένη, από σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών σε ένα χάρτινο κουτί με φίλτρα καφέ το οποίο έφερε σε χειραποσκευή της.


Η 32χρονη, υποστήριξε ότι είχε παραλάβει τα ναρκωτικά την προηγούμενη ημέρα στο λιμάνι του Πειραιά από έναν ομοεθνή της, ονόματι «Ηλία» και ότι αναγκάστηκε να κάνει την συγκεκριμένη μεταφορά ως «βαποράκι» λόγω της άθλιας οικονομικής της κατάστασης και της ανάγκης της για χρήματα (500 ευρώ) ως χωρισμένη μητέρα ενός ανήλικου τέκνου.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι εξαρτημένη από τα ναρκωτικά και ζήτησε από την τακτική Ανακρίτρια να παραγγείλει τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.
Υποστήριξε ακόμη ότι ο ομοεθνής της επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Ρόδο την ίδια ή την επόμενη ημέρα και ότι θα τον συναντούσε στην πόλη της Ρόδου για να του παραδώσει την κοκαΐνη.
Σημειώνεται ότι οι λιμενικοί κίνησαν την διαδικασία για την ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών προκειμένου να τον συλλάβουν αλλά η επιχείρηση δεν τελεσφόρησε.
Η 32χρονη δεν είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές πλήν μιας υποθέσεως που κατελήφθη να εκδίδεται έναντι αμοιβής σε οίκο ανοχής το 2014, άνευ αδείας.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Γώγος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ