Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Ο Κορωνοϊός και ο κίνδυνος να νοσήσουμε απ’ αυτόν μας περιόρισε στο σπίτι, απέχοντας από την εργασία και τις εξόδους αναψυχής. Περνάμε τις περισσότερες ώρες με την φροντίδα της οικογένειας και το καθάρισμα του σπιτιού.
Τον εαυτό μας τον φροντίζουμε; Πιστεύω πώς όχι όσο πρέπει και όσο του αξίζει, γιατί λίγο το άγχος και η ανασφάλεια των ημερών μας κάνουν να παραμελούμε ακόμα και την απαραίτητη φροντίδα του!
Ελάτε λοιπόν να θυμηθούμε κάποιες καλές συνήθειες που θα ωφελήσουν το δέρμα μας αλλά και θα τονώσουν την λίγο πεσμένη ψυχολογική μας διάθεση.
Το πρωί φροντίζουμε για τον καθαρισμό του προσώπου μας και την ενυδάτωσή του με την κατάλληλη ενυδατική κρέμα που μας έχει υποδείξει η αισθητικός μας και ταιριάζει στην επιδερμίδα μας και στον τύπο της.
Όσο λιπαρή και να είναι η επιδερμίδα μας δεν χρησιμοποιούμε αλκαλικά σαπούνια γιατί το δέρμα μας από το άγχος των ημερών έχει ευαισθητοποιηθεί και μόνο κακό μπορεί να του κάνει. Δεν ξεχνάμε την κρέμα ματιών που ειναι απαραίτητη πρωί-βράδυ για την ενίσχυση και φροντίδα αυτής της λεπτού δέρματος περιοχής!
Το βράδυ πρίν τον ύπνο θα επαναλάβουμε τον καθαρισμό του δέρματος, έστω και αν δεν έχουμε βγεί έξω από το σπίτι, για να απομακρυνθούν οι σκόνες και οι εκκρίσεις του δέρματος. Βάζουμε την βραδυνή κρέμα.
Μια και δεν μπορούμε να επισκεφθούμε την αισθητικό μας για έναν βαθύ καθαρισμό, ας αφαιρέσουμε τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και την τυχόν λιπαρότητα με ένα απλό καθαρισμό είτε βράζοντας λίγο νερό με αρωματικά βότανα, σκύβοντας ελαφρά πάνω από τον ατμό για 5 λεπτά ώστε να υγρανθούν τα νεκρά κύτταρα και να μπορέσουν να απομακρυνθούν εύκολα!
Προσέχουμε να μην έρχεται πολύ ζεστός ατμός στο δέρμα μας και να μην σκύβουμε πολύ πάνω από το σκεύος με τον ατμό. Μπορούμε όμως αντί για ατμό να χρησιμοποιήσουμε μία πετσέτα αφράτη και βρεγμένη σε ζεστό νερό με αλάτι θαλασσινό ή βότανα αρωματικά, την τυλίγουμε ελαφρά στο πρόσωπο, αφήνοντας έξω την μύτη για να αναπνέουμε και ξαπλώνουμε για 5-10 λεπτά με την ζεστή και αχνιστή πετσέτα στο πρόσωπο.
Μετά τον ατμό ή την πετσέτα και ενώ είναι υγρό το δέρμα μας,θα κάνουμε ένα πήλιγκ στο πρόσωπο με λίγη ζάχαρη ή ψιλό αλάτι, βρέχοντας ελαφρά τα δάκτυλά μας σε ελαιόλαδο. Θα το ξεπλύνουμε καλά και θα βάλουμε μία μάσκα ενυδατική ή και θρεπτική εάν το απαιτεί το δέρμα μας.
Εάν το δέρμα μας είναι λιπαρό θα λοιώσουμε μισή μπανάνα, λίγο μέλι και 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιου, θα γίνει ένας πολτός που θα τον αφήσουμε στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά. Εάν το δέρμα μας είναι ξηρό, αφυδατωμένο ή ευαίσθητο φτιάχνουμε τη μάσκα με 1 κρόκο αυγού, λίγο ελαιόλαδο και μέλι!
Τη μάσκα είτε στη μια περίπτωση είτε στην άλλη θα την βάλουμε κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στο δέρμα ώστε τα συστατικά της να εισχωρήσουν, τώρα που τα νεκρά κύτταρα έχουν αφαιρεθεί με τον πήλιγκ και έχει αυξηθεί η απορροφητικότητα του δέρματος. Ξεπλένουμε το πρόσωπο, το περνάμε με την λοσιόν και βάζουμε την βραδυνή μας κρέμα με ελαφρύ μασάζ.
Αυτόν τον “καθαρισμό” μπορείτε να τον κάνετε στο σπίτι κάθε εβδομάδα και μέχρι να επισκεφθείτε την αισθητικό σας για έναν βαθύ καθαρισμό με ατμό, διάνοιξη πόρων και αφαίρεση μαύρων στιγμάτων!
Μην προσπαθήσετε μόνες να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα γιατί μπορεί να προκληθεί μόλυνση του δέρματος.

Κατερίνα Παπασάββα
-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών και
Βιέννης, υπεύθυνη του
κέντρου Ομορφιάς και
Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ. 22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ