Και επισήμως κινούνται τα νήματα για την επανίδρυση της οργάνωσης νέων Νέας Δημοκρατίας – ΟΝΝΕΔ, που είχε οδηγηθεί σε διάλυση μετά το περιπετειώδες συνέδριο της Θεσσαλονίκης και όσα διαδραματίστηκαν την ώρα της ψηφοφορίας.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα στον ορισμό 7μελούς Διοικούσας Επιτροπής (Ν. Σωτηρόπουλος ως συντονιστής, Κατερίνα Οικονόμου, Γ. Δελακουρίδης, Β. Τσιατσιάμης, Π. Σκιαδόπουλος, Α. Θεοχάτης και Δήμητρα Λυγούρα), η οποία και θα αναλάβει τη διεξαγωγή του επαν-ιδρυτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στις 14 – 16 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ επελέγη καθώς στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Διοικούσας δεν θα δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Σήμερα ξεκινάμε την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία» επεσήμανε σε δήλωσή του ο κ Μητσοτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα στους νέους και τις νέες «να έρθουν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα, να κάνουμε μαζί πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά… Τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα».

«Πιστεύω ότι νέα και παλαιά στελέχη, αλλά κυρίως νέοι που για πρώτη φορά θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας πολιτικής Νεολαίας, θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν μια υγιή Οργάνωση. Μια Νεολαία που δεν θα εξαρτά τη λειτουργία της από βαρώνους με προσωπικά συμφέροντα, αλλά που θα εκφράζει με κάθε της πράξη, το συμφέρον ολόκληρης της νέας γενιάς» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη.

Τρόπος επιλογής των συνέδρων

Ο στόχος περιορισμού της ισχύος των μηχανισμών εξυπηρετείται και από το μοντέλο ανακήρυξης των Συνέδρων. Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει η Κ, Σύνεδρος αναδεικνύεται όποιος νέος (18-32) συγκεντρώσει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους (18-32).

Υποψήφιος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ ή όχι. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των Συνέδρων. Υπογράφοντες και υποψήφιοι σύνεδροι γίνονται αυτομάτως μέλη ΟΝΝΕΔ δηλώνοντας οτι συμφωνούν με τις αρχές και αξίες της ΝΔ.

Το νέο σύστημα, εκτιμούν στη Συγγρού, είναι δίκαιο, καθώς επιτρέπει πρόσβαση σε όλους, λειτουργεί με στόχο την προσέλκυση νέων ακόμη και αυτών που δεν βρίσκονταν κοντά στην ΟΝΝΕΔ, υπερβαίνει τους ex officio συνέδρους από τις οργανώσεις της νεολαίας (ΔΑΠ, ΜΑΚΙ, ΤΕΙ κ.ο.κ) και, εν τέλει, αυξάνει τη μαζικότητα της οργάνωσης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ