Τη μεταφορά των μαθητών στα όρια του πρώην Δήμου Αταβύρου είναι διατεθειμένη να αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη μεταξύ του αντιδημάρχου κ. Αγαπητού Πάλλα, του πρόεδρου της δημοτικής κοινότητας Έμπωνα, κ. Μιλτιάδη Καρνάβα, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κρητηνίας κ. Μανώλη Αμβροσιάδη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, κ. Χρήστου Ευστρατίου, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις για την εξυπηρέτηση των υπαρχουσών αναγκών.
«Είχαμε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο, κ. Πάλλα, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Έμπωνα, κ. Μιλτιάδη Καρνάβα, τον πρόεδρο της Κρητηνίας κ. Μανώλη Αμβροσιάδη και το συνάδελφο το Χρήστο Ευστρατίου προκειμένου να εξετάσουμε τις προτάσεις σχετικά με την βελτίωση της λειτουργίας του έργου της μεταφοράς των μαθητών στην περιοχή του πρώην Δήμου Αταβύρου. Συνεννοηθήκαμε με την υπηρεσία και οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα συμπεριληφθούν στη νέα προγραμματική περίοδο ώστε να συνδράμουμε στην επίλυση αυτού του θέματος, όπως ζητούν οι γονείς και οι φορείς της περιοχής», ανέφερε ο κ. Ζαννετίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Πάλλας ανέφερε: «Την περασμένη εβδομάδα είχαμε σύσκεψη με όλους τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Αταβύρου, τους διευθυντές των σχολείων και του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Ψάχναμε να βρούμε τρόπο για τη μεταφορά των μαθητών. Ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος και υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις τους. Επειδή η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στη μεταφορά των μαθητών, ήρθαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στον κ. Ζαννετίδη και στον κ. Ευστρατίου. Καταλήξαμε να κακατεθεί πρόταση συγκεκριμένη από τους διευθυντές του σχολείου ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία για τη μεταφορά των μαθητών από την νέα σχολική χρονιά»
Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζαννετίδης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να προβεί σε νέο διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών ή την τροποποίηση υπάρχουσας απόφασης, θα πρέπει να έχει κατατεθεί από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικό αίτημα.
Τέλος, ο κ. Ζαννετίδης είπε ότι συζητήθηκαν πολλά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες, όπως η εξέλιξη των έργων στα χωριά που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Συζητήσαμε επίσης διάφορα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως το φράγμα της Κρητηνίας ή το γήπεδο του Έμπωνα. Η συνεργασία μας, η οποία είναι ικανοποιητική, είμαι βέβαιος ότι θα είναι άκρως εποικοδομητική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ