Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ραφαέλα Σπανουδάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, η οποία μετείχε στον προημιτελικό των 100 μέτρων και με επίδοση 11.44 (νέο φετινό ατομικό ρεκόρ), κατέκτησε την πρώτη θέση, χαρίζοντας στη χώρα μας 12 βαθμούς. Η Ροδίτισσα σπρίντερ άφησε πίσω της τις Μπούσκα (Λετονία) και Ερέρα (Ιταλία), με την κούρσα να γίνεται με ευνοϊκό άνεμο +1.6. Η πρωταθλήτρια μας δείχνει σταδιακά να βρίσκει τον αγωνιστικό της ρυθμό και μαζί το δρόμο για γρήγορες κούρσες.

Η Σπανουδάκη έχει ήδη κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση, χάρη στην παρουσία της στο αγώνισμα το μεσημέρι της Κυριακής. Η ομάδα μας αγωνίστηκε χθες στη διαδικασία των ρεπεσάζ και για να προκριθεί στον σημερινό τελικό έπρεπε να είναι στις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ της.

Η Ευθυμία Κολοκυθά, αγωνίστηκε στο μήκος και κατέλαβε την τρίτη θέση και έδωσε άλλους οκτώ βαθμούς στη χώρα μας, βοηθώντας στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στους ημιτελικούς.

Εξάλλου, τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ παρέλαβαν χθες η Ραφαέλα Σπανουδάκη και ο Κωστας Δουβαλίδης, σε 100 μ. και 110μ. εμπ. αντίστοιχα. Οι πρωταθλητές μας χάρη στις εμφανίσεις τους στο μεσημέρι της Κυριακής κατάφεραν να προσθέσουν μία ακόμη διάκριση στο βιογραφικό τους και να χαρίσουν στην αποστολή δύο μετάλλια. Η απονομή των μεταλλίων έγινε χθες το βράδυ.

Θυμίζουμε, ότι η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη στην κούρσα των 100μ.με επίδοση 11.61 κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και πλέον ετοιμάζεται μετά το πτυχίο φυσικής αγωγής για ένα μεταπτυχιακό στον τουρισμό. Η ίδια είπε μετά τον αγώνα: «Ο καιρός δε βοήθησε καμία από τις αθλήτριες, γι’ αυτό οι επιδόσεις δεν ήταν γρήγορες. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένη από το μετάλλιο και ορισμένες φορές δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ο συνδυασμός μεταλλίου και επίδοσης ώστε να νιώθεις ευτυχισμένος».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ