Γράφει η Κατερίνα
Παπασάββα, Αισθητικός

Η Δερμοαπόξεση δέρματος (Microdermabrasion) είναι μια μή επεμβατική διαδικασία με ένα εξειδικευμένο μηχάνημα που χρησιμοποιεί μια ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή από διαμάντι, η οποία «γλυστρά» πάνω στο δέρμα για απολέπιση και για να απομακρύνει απαλά το εξωτερικό (επιφανειακό) στρώμα των νεκρών κυττάρων από την κεράτινη στοιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα. Συνήθως χρησιμοποιεί δύο μέρη: ένα απολεπιστικό υλικό όπως κρυστάλλους ή νιφάδες διαμαντιού και μια αναρρόφηση με βάση το μηχάνημα για να ανασηκώσει απαλά το δέρμα κατά την απολέπιση. Η πίεση και η ταχύτητα του κενού ρυθμίζονται ανάλογα με την ευαισθησία και την ανοχή του δέρματος. Δεδομένου ότι το ανθρώπινο δέρμα αναγεννάται συνήθως σε διαστήματα περίπου 30 ημερών, η βελτίωση του δέρματος με μικροδερμοαπόξεση είναι προσωρινή και πρέπει να επαναλαμβάνεται σε μεσοδιαστήματα δύο – τεσσάρων εβδομάδων για συνεχή βελτίωση. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος βοηθά στην διείσδυση των προιόντων φροντίδας του δέρματος έως και 50% !

Διαφέρει από τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος με ατμό και διάνοιξη πόρων και φαγεσώρων.Είναι μιά επιφανειακή θεραπεία και δέν καθαρίζει σε βάθος το δέρμα!
Η θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης έχει ελάχιστες πιθανές παρενέργειες ή επιπλοκές. Ωστόσο, ορισμένα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν προσωρινή ήπια ξηρότητα ή ερυθρότητα, ήπια απολέπιση και ευαισθησία στον ήλιο.
Μειώνει την εμφάνιση των λεπτών ρυτίδων, αφαιρεί τα επιφανειακά σημάδια ακμής και ελαχιστοποιει το μέγεθος των πόρων. Μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του,αρκεί να προστατεύει το δέρμα του με ενυδατική και αντιηλιακή κρέμα.
Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, πλάτη και χέρια.
Η λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας διαταράσσεται για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες κάνοντας το δέρμα να είναι ξηρότερο από το συνηθισμένο.

Ενδείκνυται σε
Όλες οι περιπτώσεις θαμπού και κουρασμένου δέρματος, ανεξαρτήτως ηλικίας
• Ουλές ακμής
• Λιπαρότητα, σμηγματόρροια
• Πολυάριθμοι αντιαισθητικοί πόροι στην επιδερμίδα
• Πανάδες, μέλασμα
• Λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα,ενώ αντινδείκνυται σε ενεργό ακμή και δερματίτιδες!
Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από την περίπτωση.
Μία μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή, καθαρή από ρύπους και σμήγμα αλλά ταυτόχρονα ξεκούραστη επιδερμίδα.

Ωστόσο, για τη διατήρηση νεανικού και φρέσκου δέρματος, χωρίς λεπτές ρυτίδες, λιπαρότητα, πόρους και σμηγματόρροια, κυρίως σε άτομα με τάση ακμής χρειάζεται ένα πρωτόκολλο 4-6 περίπου συνεδριών κάθε 3 – 4 εβδομάδες.

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης, υπεύθυνη του κέντρου αισθητικής katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30 τηλ. 22410-31016.

www.katerinadayspa.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ