Ρεπορτάζ

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μας ικανοποιούν, δεν μας καλύπτουν»!

Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι της Ρόδου έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Δημαρχείου, με σκοπό να ασκηθεί πίεση στην κεντρική διοίκηση ώστε να στηριχτούν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού οι οποίοι δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και την ανεργία.
«Αυτή η συγκέντρωση είναι το τελευταίο χαρτί των εργαζόμενων, ο έσχατος τρόπος να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή διαβίωση. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μας ικανοποιούν, δεν μας καλύπτουν. Ζητούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης.
Είμαστε ευτυχείς για τη μεγάλη στήριξη του αγώνα μας από επαγγελματικά-κλαδικά σωματεία. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με την άμεση στήριξη του Eργατικού Κέντρου Ρόδου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, όλων των εργατικών κέντρων Κρήτης και Κυκλάδων, των σωματείων μελών του ΕΚΡ κ.α. Συμμετείχε επίσης το ΠΑΜΕ.
«Ήταν μία μεγαλειώδης συγκέντρωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με τη στήριξη του ΕΚΡ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα σωματεία μέλη μας που στήριξαν την κινητοποίηση και πήραν μέρος σε αυτή, καθώς όλους τους φορείς και τα εργατικά κέντρα που έστειλαν ψήφισμα.
Πήραμε δύναμη ώστε να συνεχίσουμε τους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Το μόνο που υποσχόμαστε στους συναδέλφους ως διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος και να μη μείνει χωρίς εισόδημα αυτή την περίοδο που διανύουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος.
Μετά τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία των διοργανωτών επισκέφθηκε τον δήμαρχο, Α. Καμπουράκη και τον περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκο στους οποίους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
«Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, δέχτηκα σήμερα το απόγευμα, μετά το πέρας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην πλατεία του Δημαρχείου.
Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα, είχα την ευκαιρία και σήμερα να ακούσω τους προβληματισμούς και την αγωνία των εργαζομένων της Ρόδου για το εργασιακό τους μέλλον.
Επανέλαβα στους εκπροσώπους τους, ότι προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε το εισόδημα, την εργασία και την κοινωνική συνοχή της πόλης και της Περιφέρειάς μας, η οποία δυστυχώς εξαρτάται σε τεράστιο ποσοστό από τον Τουρισμό.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αξιοποιείται το Κ.Ε.Κ της Περιφέρειας για τη δωρεάν εκπαίδευση των εργαζόμενων του ευρύτερου τουριστικού τομέα στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καμπουράκης.