Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Τα τελευταία χρόνια το προσδόκιμο επιβίωσης έχει αυξηθεί και όλοι, ειδικά οι κοινωνικά και επαγγελματικά ενεργοί γυναίκες και άντρες, επιθυμούν να έχουν μια νεανική, ελκυστική και υγιή επιδερμίδα ακόμα και μετά τα 70!
Για να επιτευχθεί όμως αυτό πρέπει η φροντίδα του δέρματος να είναι μια διαρκής διαδικασία από την νεαρή ηλικία! Τόσο η καθημερινή περιποίηση του δέρματος στο σπίτι (σωστός καθαρισμός, ενυδάτωση και αντιηλιακή προστασία) όσο και η μηνιαία επίσκεψη στην αισθητικό για μια επαγγελματική θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και τον τρόπο ζωής είναι αναγκαίες.
Όπως ένα λουλούδι ή ένα καλωπιστικό δέντρο έχει ανάγκη συστηματικής φροντίδας και περιποίησης έτσι και το δέρμα μας, ως ζωντανός ιστός έχει αυτή την ανάγκη για να διατηρείται όμορφο και υγιές!
Το δέρμα του κάθε ατόμου είναι μοναδικό και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα αλλάζουν με την πάροδο της ηλικίας και τον τρόπο ζωής. Ένα δέρμα που εκτίθεται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία από ένα άλλο έχει ανάγκη διαφορετικού θεραπευτικού πρωτοκόλλου από ένα άλλο που η εργασία του είναι σε εσωτερικό χώρο. Η πρόληψη πρέπει να ξεκινά ηλικιακά νωρίς!
Ενα σύγχρονο Κέντρο Αισθητικής σήμερα είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα νέας τεχνολογίας και μέσα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην ανανέωση ενός γηρασμένου δέρματος, στην θρέψη και ενυδάτωσή του αλλά και στην επιδιόρθωση των βλαβών από την ηλιακή ακτινοβολία και την παραμέληση της φροντίδας του. Όσοι ακολουθούν ένα συνδιαστικό πρόγραμμα τακτικών θεραπειών έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου!
Σκοπός των θεραπειών δεν είναι μόνο η διείσδυση θρεπτικών και αντιγηραντικών ουσιών αλλά κυρίως η ενεργοποίηση (διέγερση) ινοβλαστών για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων όπως Ραδιοσυχνοτήτων RF, HIFU εστιασμένου υπέρηχου, Ενδοδερμικού μασάζ, Οξυγονοθεραπείας, Vacuum RF massage, Μεσοθεραπείας, Φωτοθεραπείας LED, soft Laser κ.ά.
Οι θεραπείες με την βοήθεια των μηχανημάτων αυτών ενισχύουν την αιματική κυκλοφορία, την ανάπλαση και την οξυγόνωση του δέρματος, έχουν ισχυρή αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση, διεγείρονται οι ινοβλάστες να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, έτσι το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα και καλύτερη στήριξη της επιδερμίδας καταπολεμώντας την χαλάρωση και τις ρυτίδες!
Παράλληλα καταπολεμούν τις δυσχρωμίες, πανάδες και γεροντικές κηλίδες που είναι σημάδια γήρανσης του δέρματος είτε της ηλικιακής γήρανσης είτε της φωτογήρανσης και προάγουν την κυτταρική ανανέωση!
Οι χειρουργικές επεμβάσεις lifting έχουν μεν ως αποτέλεσμα την ανόρθωση του γηρασμένου δέρματος αλλά δεν προσφέρουν κάτι στην ποιότητά του, ούτε αλλάζουν την υφή και τις βλάβες των στοιβάδων του!
Η Αντιγήρανση πρέπει να ξεκινά νωρίς ώστε να προλαμβάνεται η εμφάνιση των προβλημάτων της γήρανσης του δέρματος και η νεότητά του να διατηρείται όσο γίνεται περισσότερο!.
Οταν μάλιστα το άτομο αποφεύγει το κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος, κάνει σωστή διατροφή με πρωτείνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές τροφές και κάνει καλό ύπνο τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά!

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών και
Βιέννης, υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και
Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός
Μεγ. Κων/νου 30,
τηλ. 22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ