Ο ρόλος του γονιού είναι συχνά δύσκολος ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου οι σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες επιβάλλουν στο γονιό να υιοθετήσει νέες συμπεριφορές που έρχονται πολλές φορές σε αντίθεση με τα δικά του βιώματα. Με αυτό το σκεπτικό το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά στην Α΄βάθμια εκπαίδευση.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να επεξεργαστούν θέματα που απασχολούν το σύγχρονο γονιό, μετατρέποντας τη διαδικασία του μεγαλώματος ενός παιδιού από δύσκολη, σε ευκαιρία για ωρίμανση και εξέλιξη και των δύο πλευρών ( γονέα και παιδιού). Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές των συναντήσεων είναι:
• 1η συνάντηση: «Λειτουργική επικοινωνία – Ο ρόλος της κρίσης στην οικογένεια».
• 2η συνάντηση: «Συναισθηματική νοημοσύνη και έκφραση συναισθημάτων».
• 3η συνάντηση: « Ο ρόλος των ορίων στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης»
• 4η συνάντηση: « Διαχείριση συγκρούσεων».
• 5η συνάντηση: « Αναζητώντας ως γονέας τα ¨αποθέματα¨ μου και τις προσωπικές πηγές μου».
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 5 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και θα υλοποιείται πρωινές ώρες από 10.30 έως 12.30 στο χώρο της «Διόδου», (Ερυθρού Σταυρού 37).
Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες δε θα ξεπερνούν τα 20 άτομα.
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στο τηλέφωνο 22410-77205 ή στο mail [email protected]
Υπεύθυνη υλοποίησης του σεμιναρίου είναι η Ιωάννα Μαρίνου, παιδαγωγός- επιστημονικά υπεύθυνη της «Διόδου».
Όλα τα προγράμματα της Διόδου παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ