Απόβαση έχουν κάνει στο νησί της Ρόδου και πάλι οι αθίγγανοι, που έχουν καταλάβει – ως είθισται – δημόσιους χώρους ακόμα και στο κέντρο της πόλης!
Χθες, νωρίς το πρωί, στήθηκε ακόμα μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης εισαγόμενων αθίγγανων από το πάρκο της οδού Βύρωνος αλλά και από το πάρκο του Αγίου Δημητρίου, όπου είχαν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες, στήνοντας ολόκληρο νοικοκυριό.
Η επιχείρηση στα υπό κατάληψη πάρκα στήθηκε στις 06.00 χθες το πρωί, για την απομάκρυνση από το δημόσιο κτήριο του πάρκου του Αγίου Δημητρίου ενός ζευγαριού Ρομά που είχε παραβιάσει τις κλειδαριές και από το πάρκο Βύρωνος των γυναικόπαιδων, εκ των οποίων τα παιδιά ήταν από ενός έως πέντε ετών, συνολικά 10 στον αριθμό!
Η «δημοκρατική» βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων που στήθηκαν από το Δήμο Ρόδου, υπό τον συντονισμό των κ.κ. Δ. Καρατζιά, του προέδρου της δημοτικης κοινότητας Ροδου Μίλτου Παγκά και των μελών του δ.σ. της κοινότητας,  Κ. Στυλιανού και Γ. Μπελιγράδη και υπό την εποπτεία ανδρών της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν έκτροπα που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.
Από το πάρκο της οδού Βύρωνος, σημείο από το οποίο περνούν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να μπουν στην Παλιά Πόλη, που μετατράπηκε σε τσιγγανομαχαλά όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «δ», απομακρύνθηκαν όλα τα υπάρχοντα των τσιγγάνων που κατά την προσφιλή τους μέθοδο, βρήκαν εκεί καταφύγιο, παρά τις προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής.
Τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν την πραμάτεια των εισαγόμενων Ρομά που έρχονται κάθε χρόνο στη Ρόδο για να βγάλουν… μεροκάματο στη διάρκεια της σεζόν, στήνοντας τσαντίρια και πρόχειρους καταυλισμούς ακόμα σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι περίοικοι, όπως περιέγραψαν στην «δ», κάθε καλοκαίρι τραβούν των παθών τους τον τάραχο αφού οι τσιγγάνοι, έρχονται στη Ρόδο και γνωρίζουν ήδη για το πάρκο του Αγ. Δημητρίου, όπου εγκαθίστανται μόλις πατήσουν το πόδι του και πέρα από τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν, η οχλαγωγία είναι τεράστια κυρίως τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα όλη η γειτονιά να βρίσκεται στο πόδι μέχρι να ξημερώσει!
Όπως λένε, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι και των δύο περιοχών, είναι απαραίτητο τα πάρκα να ελέγχεται από αστυνομικούς σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού είναι σύνηθες το φαινόμενο, αμέσως μετά τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ΡΟΜΑ, μέσα σε λίγα 24ωρα αυτοί επανέρχονται, στήνοντας από την αρχή τσιγγανομαχαλά, με τη βοήθειά ομόφυλών τους από τον καταυλισμό του Κορακόνερου.
Το σκηνικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο στα τελευταία χρόνια, αφού το φαινόμενο της απόβασης των ΡΟΜΑ στη Ρόδο όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά διευρύνεται, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης και της αποψίλωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
Κατά την περσινή τουριστική περίοδο, οι καταγγελίες επισκεπτών που έπεσαν θύματα επιτήδειων τσιγγάνων, πήραν μορφή χιονοστιβάδας, με τα περισσότερα περιστατικά κλοπής να καταγράφονται εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης.
Και φέτος, πάντως όπως και πέρυσι, η σεζόν αναμένεται να κυλήσει με τα γνωστά προβλήματα να παραμένουν ανοικτά, αφού ο περιορισμένος αριθμός δημοτικών υπαλλήλων που πραγματοποιούν τους ελέγχους, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δεν επιτρέπουν την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ