Σε ένα δημοφιλή προορισμό για την τέλεση γαμήλιων τελετών εξελίσσεται η Ρόδος. Το μνημείο των Πηγών Καλλιθέας αποτελεί ένα αγαπημένο τόπο για ζευγάρια απ’ όλη την Ευρώπη που θέλουν ο γάμος τους να αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 2017 τελέστηκαν 200 γάμοι στις Πηγές Καλλιθέας (στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα ζευγάρια από τη Ρόδο, που ήταν περίπου 20). Φέτος οι αιτήσεις κινούνται στα περσινά επίπεδα και αναμένεται να αυξηθούν στο επόμενο διάστημα. Κυρίως ζευγάρια από την Αγγλία επιλέγουν το μνημείο για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο και ακολουθούν Γερμανοί, Ολλανδοί και Πολωνοί. Φέτος παρατηρείται κάποια αύξηση στα αιτήματα από τη Λιθουανία.
Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες που διατηρούν γραφεία διοργάνωσης γαμήλιων τελετών στη Ρόδο, όλο και περισσότερα ζευγάρια από την Ευρώπη ονειρεύονται να τελέσουν τους γάμους τους σε ένα μεσογειακό προορισμό, δίπλα στη θάλασσα. Γι’ αυτούς, οι Πηγές Καλλιθέας ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες τους. Ωστόσο, οι διοργανωτές γαμήλιων τελετών αναφέρουν ότι η Ρόδος διαθέτει πολλά άλλα σημεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Η Παλιά Πόλη θα αποτελούσε επίσης μία εξαιρετική επιλογή. Απαιτείται ωστόσο η μία ολοκληρωμένη στρατηγική από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εξελιχθεί η Ρόδος σε “wedding destination” και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία από μία δραστηριότητα η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής για το νησί.
Στο μεταξύ, στη Λίνδο όπου περισσότερα από 600 ζευγάρια είχαν προγραμματίσει να κάνουν τους γάμους τους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για απανωτές ακυρώσεις, καθώς δεν βρέθηκε ακόμη εναλλακτική λύση, μετά την απαγόρευση της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου για την τέλεσή τους στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Παύλου. Ως γνωστόν, η Μητρόπολη απαγόρευσε τους γάμους στο μοναστήρι μετά την φωτογράφηση νεόνυμφων από τη Βρετανία σε άσεμνη πόζα. Το ζήτημα είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο και πανευρωπαϊκά.
Το ζευγάρι προσέβαλε όχι μόνο τον ιερό χώρο του Αγ. Παύλου αλλά τα χρηστά ήθη και έθιμα της κοινωνίας. Η απόφαση ωστόσο για απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου θορύβησε τους tour operators που ήδη είχαν προγραμματίσει πολλούς πολιτικούς γάμους για το 2018, κι ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι επρόκειτο να βρεθεί εναλλακτικό σημείο για την τέλεσή τους, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση.
Από την πλευρά των τουρ οπερέιτορς υπάρχουν συνεχείς πιέσεις προς τους ντόπιους πράκτορες και διοργανωτές γάμων. Καθώς δεν έχει προωθηθεί η λύση της τέλεσης των γάμων σε προβλήτα κάτω από το εκκλησάκι, όπως είχε συζητηθεί στη λαϊκή συνέλευση που είχε γίνει το φθινόπωρο του 2017 στη Λίνδο, οι ακυρώσεις θεωρούνται πλέον αναπόφευκτες. Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ζευγάρια δέχθηκαν να τελεστούν οι γάμοι τους στην παραλία μπροστά από τα ξενοδοχεία που διαμένουν. Ιδιώτες κάνουν ό,τι μπορούν για να μη χάσει η περιοχή αυτή τη σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ