Διάφορα προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση το μεσημέρι της Πέμπτης. Στη διασταύρωση της Παναγίας Φανερωμένης πλημμύρισε ο δρόμος καθώς τα φρεάτια είχαν φράξει και δεν μπορούσαν να απορροφήσουν το νερό που έπεφτε ορμητικά. Η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία ενώ συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου έσπευσαν στο σημείο και απόφραξαν τα φρεάτια.
Στην περιοχή μεταξύ Λάρδου και Γενναδίου τα ποτάμια σχεδόν υπερχείλισαν και πλημμύρισαν δρόμοι, το ίδιο συνέβη σε Μαλώνα και Μάσαρη. Στο Γεννάδι πλημμύρισε το υπόγειο του παλιού Δημαρχείου ενώ νερά “πήρε” το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Ασκληπιείου λόγω φραγμένων υδρορροών. Με τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αντλήθηκαν τα νερά από το υπόγειο του Δημαρχείου, ενώ αποκαταστάθηκαν άμεσα και οι ζημιές στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο.
Στο δρόμο μεταξύ Γενναδίου και Προφύλιας και λίγο πριν από το λιμανάκι της Λάρδου συγκεντρώθηκαν πολλά φερτά υλικά που απομάκρυναν συνεργεία του Δήμου Ρόδου. Σε κάθε περίπτωση, η κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου ήταν άμεση με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία.
«Είχαμε διάφορες ζημιές εξαιτίας της έντονης νεροποντής, τις οποίες αντιμετωπίσαμε όμως άμεσα και αποτελεσματικά. Η βροχή αυτή στάθηκε ευεργετική για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Αν συνεχίσει έτσι ο Φεβρουάριος, πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της παρατεταμένης ανομβρίας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ