Ρεπορτάζ

Δεν εγκρίθηκε η σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο τελικά η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας για την δίμηνη απασχόληση των εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.
Αυτό σημαίνει πως οι εξήντα εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποζημιωθούν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.
Την οργή και την αγανάκτησή του για το πρόβλημα που ανέκυψε και κυρίως για το γεγονός ότι η υπόθεση εξετάστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρων του Δήμου εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης.

«Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ενημερωθήκαμε πως δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που είχε υπογραφεί για την απασχόλησή μας. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε χρήση των μέσων που μας δίνει ο νόμος. Δεν αποκλείεται να καταθέσουμε διαταγή πληρωμής. Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή, αναρωτιόμαστε όμως πώς είναι δυνατό, πέρσι να εγκρίθηκαν οι πληρωμές μας και φέτος να σημειωθεί εμπλοκή», δήλωσε ο κ. Ρεσβάνης.

«Έχουμε απογοητευτεί πάρα πολύ γιατί δουλέψαμε και δεν πήραμε χρήματα. Εκτιμούμε πως δεν υπήρξε λάθος στη σύμβαση. Τα χρήματα θα δίνονταν από το Δήμο Ρόδου. Εμείς προσφέραμε παραπάνω από την εργασία που μας ανατέθηκε. Βοηθήσαμε στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες. Όμως οι αρμόδιοι για μας έμειναν μόνο στα λόγια», τόνισε ο κ. Ρεσβάνης.
Οι εργαζόμενοι περιμένουν με αγωνία να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία που θα κατοχυρώσει τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

«Μας υποσχέθηκαν πως στο τέλος Ιανουαρίου θα ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε. Έχουμε τη δέσμευση των πέντε βουλευτών του νομού και του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια. Εκεί στηριζόμαστε για τη λειτουργία της εταιρείας», δήλωσε ο κ Νίκος Ρεσβάνης.
Ο κ. Ρεσβάνης αναφέρθηκε και στην απόφαση της περιφερειακής αρχής να της επιστραφούν τα οχήματα που είχε παραχωρήσει στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ προκειμένου να γίνουν επισκευές. Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως οι επισκευές ήταν απλά μια πρόφαση.
«Τα οχήματα δεν τα πήραν για επισκευές, όπως υποστηρίχθηκε. Όλα τα σέρβις είχαν γίνει στα αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά εμείς στηρίξαμε τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. Χρησιμοποιήσαμε τα δικά μας οχήματα για να βοηθήσουμε στον καθαρισμό των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Δουλέψαμε ατελείωτες ώρες και δεν λάβαμε ούτε ένα ευρώ. Δεν κολλάμε όμως στις λαμαρίνες. Μακάρι να περάσει η τροπολογία και θα βρούμε λύσεις. Ο κόσμος ξέρει τι γίνεται και έρχονται και εκλογές. Οι θέσεις είναι για να κάθονται κάποιοι και μετά να αντικαθίστανται από άλλους. Τώρα ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε ο κ. Νίκος Ρεσβάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου