Τοπικές Ειδήσεις

Εχω ανοικτούς πόρους στο πρόσωπο, τι πρέπει να κάνω;

Γράφει η Κατερίνα Παπασάββα Αισθητικός
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και αποτελείται από την επιδερμίδα (εξωτερικό στρώμα), το κυρίως δέρμα ή χόριον και το υπόδερμα.
Το πρόβλημα “ανοικτοί πόροι στο πρόσωπο” είναι αντιαισθητικό, πολύπλοκο και η δημιουργία τους οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, η λιπαρή επιδερμίδα όταν δεν καθαρίζεται σωστά και γενικά όταν το δέρμα δεν έχει την απαραίτητη φροντίδα συμφωνα με τις ανάγκες του.
Οι διευρυμένοι πόροι είναι αρκετά συνηθισμένοι και δίνουν στο δέρμα θαμπή όψη και τραχιά υφή, δείχνοντας ακόμα και μεγαλύτερη την ηλικία του ατόμου.
Εμφανίζονται μεν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, όμως το πρόβλημα ξεκινάει από το εσωτερικό του δέρματος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το πρόβλημα ανοικτοί πόροι δεν αντιμετωπίζεται επιφανειακά αλλά σε βάθος!
Οι πόροι ειναι μικρά στόμια (τρύπες) που αντιστοιχουν στην έξοδο μιας τρίχας ή ενός αδένα.Οι αδένες ειναι εξαρτήματα του δέρματος και είναι δύο ειδών. Οι ιδρωτοποιοί και οι σμηγματογόνοι. Οι πρώτοι εκκρίνουν ιδρώτα και οι δεύτεροι σμήγμα.
Το σμήγμα είναι μια ελαιώδης ουσία μαζί με νεκρά κύτταρα και μέσω του εκφορητικού πόρου φθάνει στην επιφάνεια του δέρματος.
Η έκκριση των σμηγματογόνων αδένων ξεκινά συνήθως από την εφηβεία και εξαρτάται από ορμονικους λόγους, κυρίως, τα ανδρογόνα.
Το εκκριτικό τμήμα του αδένα ξεκινα από το υπόδερμα ή το κυρίως δέρμα και καταλήγει το σμήγμα κινούμενο βαθμιαία μέσω του εκφορητικού πόρου στην επιδερμίδα.
Οι σμηγματογόνοι αδένες είναι πιο ανοικτοί από τους ιδρωτοποιούς.
Το πρόβλημα αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη νεαρή ηλικία.
Ο σωστός καθαρισμός του δέρματος πρωί και βράδυ στο σπίτι απομακρύνει το τυχόν σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα, έτσι οι πόροι καθαρίζουν και δεν παραμένουν ανοικτοί.
Το μακιγιάζ είναι απαραίτητο να αφαιρείται πρίν τον ύπνο γιατί προκαλεί απόφραξη των πόρων και τη διόγκωσή τους από την συσσώρευση μακιγιάζ, σμήγματος και βακτηρίων.
Αυτή η απόφραξη τεντώνει τον πόρο, κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος. Εάν ο πόρος παραμείνει φραγμένος μπορεί να αναπτυχθούν σπυράκια, φαγέσωρες, κύστες ακόμα και σοβαρή ακμή!
Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ακόμα και τον χειμώνα γιατί ο ήλιος στεγνώνει το δέρμα κάνοντας τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.
Προκαλεί συρρίκνωση του ιστού του δέρματος στα βαθύτερα στρώματα με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του δέρματος, έτσι οι πόροι φαίνονται μεγαλύτεροι!
Αποφεύγοντας τον ήλιο το δέρμα διατηρείται ελαστικό!
Η ενυδάτωση του δέρματος αποτρέπει τη δημιουργία ανοικτών πόρων, αποφεύγοντας βέβαια τις λιπαρές κρέμες.
Ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος με ατμό στην αισθητικό ειναι απαραίτητος γιατί με την βοήθεια του ατμού μαλακώνει το σμήγμα το οποίο απομακρύνει η εξειδικευμένη αισθητικός από τους πόρους, συστέλλονται μετά το άδειασμα και σχεδόν δεν φαίνονται.
Η συνήθεια ορισμένων να χρησιμοποιούν στο σπίτι συχνά πήλιγκ τριβής χειροτερεύουν την κατάσταση γιατί αφενός μεν απομακρύνονται τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και σμήγμα, παραμένουν όμως στο βάθος των πόρων και παράλληλα ερεθίζουν την επιδερμίδα και τους αδένες με αποτέλεσμα να υπερρεκρίνουν σμήγμα.
Για την αντιμετώπιση των ανοικτών πόρων η βοήθεια της νέας τεχνολογίας ειναι απαραίτητη!
Οι θεραπείες με Ραδιοσυχνότητες RF, Ενδοδερμικό μασάζ SPM, Φωτοθεραπεία LED, Οξυγονοθεραπεία και ήπια χημικά πήλιγκς ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως ώστε το δέρμα να αποκτήσει σφριγηλότητα, όγκο και ζωντάνια, συστέλλοντας παράλληλα τα ανοικτά στομια των αδένων, τους πόρους!
Επίσης ενεργοποιούν την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος ώστε να αποβάλλονται το κατακρατημένο σμήγμα και νεκρά κύτταρα από τους εκφορητικούς πόρους του δέρματος.

Κατερίνα Παπασάββα- Λαμπαδάκη,  Αισθητικός,  πτυχ/χος Αθηνών και  Βιέννης, υπεύθυνη  του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa  στη Ρόδο,  οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ.22410-31016  και 29504.  www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου