Ειδήσεις

Καταγγελία για την απόρριψη της υποψηφιότητας της Ε. Καραμαλέγκου 
για την κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ να απαγορεύσει την υποψηφιότητα της συναδέλφου Ε. Καραμαλέγκου για την κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρότι έχει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να εκλεγεί. Το μόνο «έγκλημα» της συναδέλφου είναι ότι ανέπτυξε ενεργή συνδικαλιστική δράση ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους των τελευταίων ετών και ότι δεν αποδέχθηκε ασυζητητί ως πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης. Η απόφαση αυτή θυμίζει το περίφημο έλεγχο «πιστοποιητικού φρονημάτων» και παραπέμπει στις σκοτεινές εποχές των μετεμφυλιακών διώξεων και των «κυβερνητικών επιτρόπων» της δικτατορίας.Με την απόφαση αυτή μεθοδεύεται καθαρά η κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, εφόσον μόνο όσοι αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική θα μπορούν να εκλέγονται και αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση και η Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) δεν διστάζουν να καταλύουν ακόμη και στοιχειώδεις ελευθερίες και δικαιώματα. 

Αποδεικνύεται έτσι ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος των Συμβουλίων Ιδρύματος, που θέσπισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Να αποτελέσουν βασικό μοχλό προώθησης της αγοραίας και επιχειρηματικής λογικής για την ανώτατη εκπαίδευση και να διαμορφώσουν κλίμα αυταρχισμού και διώξεων ενάντια σε όσες και όσους αγωνίζονται ενάντια στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό και ο Σύλλογος μας επιμένει στη θέση για την κατάργηση του θεσμού αυτού, όπως και τη μη εφαρμογή κάθε πτυχής του αντιδραστικού νόμου πλαίσιο.Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους συναδέλφους, τους φοιτητές, όλους τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, να καταδικάσουν αυτή την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ. Τώρα είναι ώρα να εντείνουμε και να κλιμακώσουμε τη συλλογική μας δράση και πάλη, για να αποκρούσουμε τα κυβερνητικά μέτρα και να ανατρέψουμε τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και συνολικά τις αντιλαϊκές πολιτικές.


Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου