Ειδήσεις

Βράβευση μαθητών από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Amathus, σε μια κατάμεστη αίθουσα με περισσότερα απο 120 άτομα, ο Ροταριανός Ομιλος Ρόδου συνεχίζοντας μια δημιουργική και κοινωνικά καταξιωμένη παράδοση, στα πλαίσια εορτασμού του μήνα “Νεότητας”είχε την χαρά και την τιμή να βραβεύσει παρουσία των Αρχών και των οικογενειών των αριστούχων,τους μαθητές (φοιτητές πλέον) που στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις έλαβαν τα περισσότερα μόρια σε κάθε ένα επιστημονικό πεδίο. Επίσης να βραβεύσει τα παιδιά των Ροταριανών που εισήχθηκαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

Αμέσως μετά την προσευχή απο τον εκπόσωπο του Μητροπολίτη μας κ. Κύριλλου, πάτερ Χαρίτωνα, και το υπέροχο γεύμα απο το φιλόξενο πάντα ξενοδοχείο Amathus, ακολούθησε μία πολύ «δυνατή» και γεμάτη έμπνευση για τους αυριανους φοιτητές, ομιλία, απο τον τακτικό Καθηγητή Συστημάτων Αεροδιαστημικής στο Πανεπιστήμιο Cranfield (Ηνωμένο Βασίλειο) και Καθηγητή-Ερευνητή στο τμήμα Μηχανολογων & Αεροναυπηγικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συντοπίτη μας Βάιο Λάππα. Η απήχηση που είχε στους νέους φοιτητές η ομιλία φάνηκε, όταν μετά το περας της εκδήλωσης όλα τα παιδία κυριολεκτικά συνοστήστηκαν για να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τον καθηγητή.

Ακολούθησε η βράβευση των Πρώτων των Πρώτων. Δηλαδή των παιδιών που έγραψαν τον ψηλότερο βαθμό στο πεδίο τους μέσα απο όλη τη Ρόδο.

Τα 5 αυτά παιδιά πήραν μία πλακέτα αλλά και μία επιταγή των €300, διότι η αριστεία πρέπει να αναγνωρίζεται αλλά και να επιβραβεύεται.

Στην πλακέτα ήταν χαραγμένο και το εξής: Το άριστο δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία, δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια. Οι επιλογές μας και όχι η τύχη καθορίζουν το πεπρωμένο. «Αριστοτέλης»

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι:

1ο πεδίο: Οικονόμου Μιχαήλ-Πανορμίτης με 19452 μόρια απο τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία, που εισήχθη στη Νομική Αθηνών

 

2ο πεδίο: Τσίννας Κωνσταντίνοςμε 18990 μόρια απο τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία, που εισήχθη στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας

 

3ο πεδίο: Μαραγκού Ελένη με 19466 μόρια απο το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου που εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών

 

4ο πεδίο: Κάλφα Νικολέττα με 17130 μόρια Γενικό Λύκειο Κρεμαστής που εισήχθη στη σχολή Λογιστικής και Χρημοτοοικονομικής Θεσαλλονίκης

 

5ο πεδίο:Φαλτσέτας Χρήστος-Μιχαήλ με 17597 μόρια απο τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία που εισήχθη στη σχολή Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθηνών

 

Στη συνέχεια έγινε η βράβεση των παιδιών των Ροταριανών που εισάγονται σε Πανεπιστημιακές σχολές.

Θεοχάρη Μαρία – Θαρρινή του Θεοχάρη(Αισθητικής & Κοσμητολογίας – Θεσσαλονίκη)

 

Καράβας Νικόλαος του Στάμου (Διοίκηση Επιχειρήσεων – Πάτρα)

 

Μαρκάκη Χριστίνα του Γιώργου (Αρχιτεκτονική – DeMontfortUni. Leicester)

 

Πιερή Χαράτου Μάριου (αρίστευσε στις Πανκυπριακές εξετάσεις αλλά και στις ελληνικές και αναμένει τη σχολή που εισήχθη)

 

Κωσταρίδης Γεώργιοςτου Κωσταντίνου (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών – Πάτρα)

 

Κάρρας Παύλος – Σπύροςτου Γιώργου(Ηλεκτρολόγων Μηχανικών &Τεχνολογίας Υπολογιστών – Πάτρα)

 

Νικολιδάκη Αννα – Ελένητου Μανώλη (Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Αθήνα)

 

Οικονόμου Μιχαήλ – Πανορμίτηςτου Νικολάου (Νομική – Αθήνα)

 

Το Διεθνές Ρόταρυ έχει αφιερώσει τον μήνα Σεπτέμβριο στις νέες γενεές ,δηλαδή στους νέους. Με τον τρόπο αυτό το Ρόταρυ τιμά τους νέους, τιμά τους αυριανούς ηγέτες, τιμά τους αυριανούς επαγγελματίες.

Ετσι προσπαθεί μέσω των προγραμμάτων του να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στους νέους, ούτως ώστε ενήλικοι πλέον, να μπορέσουν με σιγουριά να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν.

Προσπαθεί να διδάξει στους νέους τις αρχές της ηθικής, της υπηρεσίας και της συναδέλφωσης, εκεί όπου οι Ροταριανοί αποτελούν το παράδειγμα, αλλά και στην ανοικοδόμηση της καλής θέλησης και της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Μερικά από τα ποιο σημαντικά προγράμματα του Ρόταρυ είναι

1)Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ

2)ΤΟ R.Y.LA.(Rotary Youth Leadership Awards)

3)TO ROTARACT όπου απαρτίζεται από νέους και νέες 18 έως 30 ετών, οι οποίοι προσφέρουν βοήθεια στην κοινότητα τους, υποστηριζόμενοι πάντα από τον πατρικό τους όμιλο.

4) ΤΟ INTERACT

Πρέπει να γνωρίζεται ότι το Ρόταρυ είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός χορηγίας υποτροφιών διεθνώς με πάνω από 90.000 συνολικά υποτροφίες διαφόρων τύπων. Πρεσβευτικές, πολιτιστικές, φοίτησης στα ειδικά κέντρα επίλυσης διαφόρων του Ρόταρυ, υποτροφίες σε επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων, όλες με κεφάλαια του Ροταριανού μας Ιδρύματος, αλλά και πλήθος άλλων, που χορηγούνται από μεμονωμένες περιφέρειες ή και ομίλους.

Τέλος ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της επιτροπής Νέας Γενιάς Γιώργο Τζεδάκη και τα μέλη Μιχάλη Τηλιακό και Νίκο Ρέτσα για το έργο τους, όπως επίσης και το Βοηθό Διοικητή Κυριάκο Κυριακούλη, σήμανε τη λήξη μιας ακόμα πραγματικά όμορφης Ροταριανής βραδιάς.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου