Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός
Η Βιοανάπλαση δέρματος είναι μια πρωτοπόρος μέθοδος ανάπλασης και αντιγήρανσης προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ! Είναι η ενεργοποίηση των κυττάρων του δέρματος για να έχουμε την αναγέννηση και ανανέωση του! Ρυθμίζει τον κυτταρικό μεταβολισμό και προάγει την ανάπλαση των ιστών σε βάθος και οχι επιφανειακά όπως με τα λέιζερ και τα χημικά πήλιγκς που προκαλούν έντονο ξεφλούδισμα του δέρματος και frosting!.
Δέν φωτοευαισθητοποιεί γιαυτό γίνεται και το καλοκαίρι. Βιοδιέγερση είναι οι τεχνικές που διεγείρουν τις λειτουργίες του δέρματος
Το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες: την επιδερμίδα, το χόριο ή κυρίως δέρμα και το υπόδερμα όπου η κάθε μία επιτελεί διαφορετικές εργασίες. Το χόριο αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητά του χαρίζοντάς μας νεότητα και λάμψη.
Οι ίνες κολλαγόνου αποτελούν το 70% του χορίου και προσφέρουν ανθεκτικότητα και συνοχή στη δομή του ενώ η καταστροφή του οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων και μειώνει το πάχους του δέρματος. Οι ίνες ελαστίνης φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου έχοντας ως συνέπεια το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή των απότομων αυξομειώσεων βάρους το δέρμα τεντώνεται, οι ίνες του συνδετικού ιστού σπάνε και όλα αυτά οδηγούν σε ατροφικές ουλές (ραγάδες, ρυτίδες) και χαλάρωση.
Το δέρμα του προσωπου μας αντανακλά τον τρόπο ζωής μας και την εσωτερική κατάσταση του οργανισμού. Μια λαμπερή, δροσερή και με υγιή όψη επιδερμίδα αποπνέει αυτοπεποίθηση! Οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία του δέρματός μας. Όσο μεγαλώνουμε και περνούν τα χρόνια η αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, που σημαίνει ότι το δέρμα λεπταίνει και η ελαστικότητα του χάνεται.
Στα 30 χρόνια το δέρμα αρχίζει να εμφανίζει λεπτές ρυτίδες, κηλίδες, ειναι τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Στα 40 το κολλαγόνο και η ελαστίνη αρχίζει να μειώνεται αισθητά ,οι ρυτίδες βαθαίνουν, το δέρμα χαλαρώνει και οι κηλίδες γίνονται εντονότερες και περισσότερες. Τούτο οφείλεται στην αργή λειτουργία της αιματικής κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να μην φθάνουν μέχρι τα ανώτατα στρώματα της επιδερμίδας αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το δέρμα για να διατηρείται σφριγηλό, ροδαλό και λαμπερό! Στα 50 με την αρχή της εμμηνόπαυσης το δέρμα χάνει υγρασία, λίπος, κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα την χαλάρωση δέρματος και υποκείμενου ιστού. Γιαυτό πρέπει να αναλάβουμε έναν πιό ενεργό ρόλο στην φροντίδα του δέρματος.
Οι θεραπείες για την ανάπλαση του δέρματος βοηθούν στην αποκατάσταση μιας νεανικής, όμορφης επιδερμίδας αφαιρώντας τα πιο κατεστραμμένα εξωτερικά στρώματα του δέρματος για να αποκαλύψουν το πιο υγιές δέρμα κάτω και ενθαρρύνοντας τη νέα, υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος αμεση και διαρκή αισθητική βελτίωση! διοχετεύει ενέργεια με μικροσκοπικές δέσμες μέχρι τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας παράλληλα την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος ανεπηρέαστη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για συνεχή αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και να βελτιώνονται για μήνες μετά το τέλος των συνεδριών. Aφορά όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.
Η αναγέννηση του δέρματος είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για μια πιο καθαρή, λαμπερή και νεότερη εμφάνιση, ανεξάρτητα από τον τύπο και την ηλικία του δέρματος
και την επιτυγχάνουμε με ένα καινοτόμο προιόν 2 φάσεων. Η ισχυρή διέγερση των βιοσυνθετικών διεργασιών αποκαθιστά τη δομή του δέρματος. Επιταχύνει την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα δραστικά συστατικά, όπως το TCA, το σαλικιλικό οξύ και το γαλακτοβιονικό οξύ, συμβάλλουν σε μια βαθιά διέγερση της αναπαραγωγής του δέρματος και των βιοσυνθετικών διαδικασιών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης του δέρματος και της οξειδωτικής βλάβης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη ρύπανση. Η διαδικασία δεν είναι επεμβατική και δεν προκαλεί ορατή απολέπιση του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο ,σε όλες τις ηλικίες. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα και στην κυστική ακμή!
Το αποτέλεσμα της θεραπείας αυτής είναι η βαθιά αναζωογόνηση του δέρματος, η αποκατάσταση του τόνου και της ελαστικότητας του ,η μείωση των ρυτίδων, η εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και η μείωση των υπερχρωμιών, η συρρίκνωση των πόρων και η σμηγματορύθμιση (μείωση της υπερβολικής σμηγματόρροιας).

Κατερίνα Παπασάββα
Λαμπαδάκη, Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών και
Βιέννης, υπεύθυνη του
κέντρου Ομορφιάς και
Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ.22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ