Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι το ΑΚΤΑΙΟΝ γέμισε από χαρούμενες φωνές. Παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «ΔωρίΖΩ για το ΠΑΙΔΙ» και μέσα από δημιουργική απασχόληση και παιχνίδι να παραλάβουν σχολικά είδη.

Τέσσερις φορείς της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα, το Γραφείο Εθελοντισμού, το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Ομάδα Κοινωνικής Δράσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συνεργάστηκαν θέτοντας στο επίκεντρο των δράσεων τους το ΠΑΙΔΙ.
Κοινή ομολογία της πρωτοβουλίας είναι, αν δεν προστατέψεις το πιο ευαίσθητο και συνάμα ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, το μέλλον δεν μπορεί να χαραχθεί αισιόδοξα.

Η συλλογή των σχολικών ειδών έγινε από την Ομάδα Κοινωνικής Δράσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου που από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασε την όλη προσπάθεια. Συντοπίτες μας προσφέρθηκαν και μαζεύτηκαν καινούρια σχολικά είδη, που στη συνέχεια σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μοιράστηκαν με σεβασμό σε παιδιά.

Την πρωτοβουλία «ΔωρίΖΩ για το ΠΑΙΔΙ» υποστηρίζουν οι: κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής, Πολιτικής, Ισότητας δύο φύλων και τρίτης ηλικίας, ο κ. Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, η κα. Μαρία Κλαδάκη, λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου και φυσικά σύσσωμη η Ομάδα Κοινωνικής Δράσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Όποιος συμπολίτης είτε ενδιαφέρεται να ενημερώνεται για τις δράσεις της πρωτοβουλίας «ΔωρίΖΩ για το ΠΑΙΔΙ» είτε εθελοντικά επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από αυτές με προσωπική προσφορά ή χορηγία είτε θέλει να καταθέσει την άποψή του μπορεί να αποστείλει email στο dorizoyapaidi@gmail.com και facebook https://www.facebook.com/dorizoyapaidi

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ