Τοπικές Ειδήσεις

Κυτταρική ανανέωση δέρματος!

Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα
Αισθητικός

Το δέρμα ειναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και αποτελείται από 3 στοιβάδες, την επιδερμίδα (εξωτερικό στρώμα του δέρματος), το κυρίως δέρμα ή χόριο και το υπόδερμα. Είναι ο καθρέπτης της υγείας μας. Τα κύτταρα του δέρματος συγκροτούν τον δερματικό ιστό.
Οι ινοβλάστες είναι μακριά και στενά κύτταρα που συναντώνται στο χόριο. Παράγουν ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης οι οποίες είναι τα κύρια δομικά συστατικά του χορίου. Από την νεαρή ηλικία οι ίνες κολλαγόνου αρχίζουν να φθειρονται (μετουσιώνονται) με αποτέλεσμα την δημιουργια ρυτίδων και χαλάρωσης δέρματος. Το μολυσμένο περιβάλλον, το άγχος και ο σύγχρονος τρόπος ζωής “φορτώνουν” τον οργανισμό με επιπλέον τοξίνες και βαρέα μέταλλα, καθώς και κατεστραμμένα τμήματα κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι η στιγμή κατά την οποία γίνεται η επιδιόρθωση και η αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας.
Ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αυτή είναι η αποβολή από τα κύτταρα των αποβλήτων και των τοξινών που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η κυτταρική ανανέωση δηλώνει την διαδικασία αποβολής των νεκρών κυττάρων σε μορφή αόρατων λεπιών. Ο κύκλος ανανέωσης κυττάρων συνήθως διαρκεί 21-28 ημέρες, αν επιταχυνθεί δημιουργείται υπέρ-απολέπιση, οπότε τα λέπια γίνονται ορατά!
Ένα από τα βασικά συστήματα αποτοξίνωσης του δέρματος είναι η αυτόλυση, ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα που αποβάλλει όλες τις πρωτεΐνες και τα τμήματα των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη.
Με το πέρασμα του χρόνου, το σύστημα αυτό δυσκολεύεται να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά και επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας. Στην ηλικία των 30 ετών έχουμε την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων και κηλίδων, στα 40 οι ρυτίδες γίνονται περισσότερες και πιο βαθιές λόγω της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης η δε χαλάρωση ειναι εμφανής! Η ροή της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας επιβραδύνεται με αποτέλεσμα το δέρμα να μην δύναται να ανανεώσει τα κύτταρά του όπως πρίν. Τα ποσοστά νερού μειώνονται και η αφυδάτωση είναι εμφανής.
Τα λιποκύτταρα του δέρματος προσώπου μειώνονται και το δέρμα χαλαρώνει. Με την πάροδο του χρόνου, οι ινοβλάστες, τα κύτταρα δηλαδή που ευθύνονται για τη νεανική όψη της επιδερμίδας, ξεκινούν να καθυστερούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Η επιδερμίδα αρχίζει, έτσι να γίνεται σταδιακά πιο λεπτή, χάνοντας την πυκνότητά της και επιτρέποντας στις πρώτες ρυτίδες να εμφανιστούν.
Σήμερα υπάρχουν θεραπείες μη επεμβατικές για αναζωογόνηση, ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων δέρματος προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ με στόχο την επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος και την ενίσχυση της ποιότητάς του. Οι κηλίδες θα αποχρωματισθούν, οι λεπτές γραμμες και ρυτίδες θα σβήσουν, οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης θα ενεργοποιηθούν για παραγωγή νέου κολλαγόνου & ελαστίνης με αποτέλεσμα το *γέμισμα* του δέρματος και την καταπολέμηση της χαλάρωσης.
Οι Ραδιοσυχνότητες ειναι μια σύγχρονη μέθοδος διέγερσης παραγωγής κολλαγόνου-ελαστίνης, ανανέωσης κυττάρων και καταπολέμισης της χαλάρωσης με την θερμότητα και ενέργεια που φθάνει στο χόριο και στο υπόδερμα οπου ενεργοποιουν τους ινοβλάστες!
Το Ενδοδερμικό μασάζ ειναι 100% μια φυσική αντιγηραντική μέθοδος ανανέωσης κυττάρων, ενίσχυση ελαστικότητας του δέρματος, λείανσης των ρυτίδων, αποχρωματισμού των κηλίδων γήρανσης. Αντιμετωπίζονται οι σακούλες ματιών και οι μαύροι κύκλοι. Εχουμε οξυγόνωση των ιστών και κυττάρων, αύξηση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας και το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και καθαρό!
Η Φωτοθεραπεία-Φωτοδιεγερτική με φως LED ενεργοποιεί τους φωτουποδοχείς των κυττάρων, ενισχύει την αναγέννηση των δερματικών ιστών και των άλλων πρωτεινών του δέρματος που ειναι δομικά συστατικά.
Ο Εστιασμένος Υπέρηχος Υψηλής Εντασης HI FU ULTHERA προκαλεί ελεγχόμενη θερμοπηξία στους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου & ελαστίνης.
Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία καλό ειναι από την ηλικία των 30 ετών να ακολουθούμε αυτές τις μη επεμβατικές θεραπείες ανανέωσης κυττάρων και επιβράδυνσης της γήρανσης του δέρματος! Η κάθε συνεδρία συμπληρώνει την προηγούμενη, τα δε αποτελέσματα των θεραπειών αυτών ειναι ορατά και διαρκούν για αρκετό καιρό σε αντίθεση με διάφορες επεμβατικές τεχνικές που έχουν μικρή διάρκεια (ΒΟΤΟΧ, ενέσιμα Fillers) και απαιτούν συχνές επαναλήψεις. Δεν προκαλούν αποφλοίωση (ξεφλούδισμα) της επιδερμίδας, έτσι γίνονται όλο το χρόνο ακόμα και το καλοκαίρι σε αντίθεση με τα επεμβατικά λέιζερ και βαθιά χημικά πήλιγκς.

Κατερίνα
Παπασάββα-
Λαμπαδάκη,
Αισθητικός, Πτυχ/χος
Αθηνών και Βιέννης,
υπεύθυνη
του κέντρου
Ομορφιάς
και Υγείας
katerinadayspa
στη Ρόδο, οδός
Μεγ. Κων/νου 30, τηλ.22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου