Γράφει η Κατερίνα
Παπασάββα, Αισθητικός

Το δέρμα γύρα από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο, πιο λεπτό από κάθε άλλο μέρος όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος. Γιαυτό το λόγο τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται γύρω από τα μάτια και αυτά είναι οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, τα πεσμένα βλέφαρα, οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια και στην εξωτερική πλευρά των ματιών, ακτινωτά, το γνωστό μας πόδι της χήνας. Η περιοχή των ματιών στερείται σμηγματογόνων αδένων και έτσι εύκολα αφυδατώνεται και γερνά. Οι μαύροι κύκλοι δίνουν στο πρόσωπο τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών όψη λυπημένη και γερασμένη
Μάτια χωρίς ρυτίδες, σακούλες και μαύρους κύκλους δίνουν νεανικότητα στο πρόσωπο και στην εν γένει εμφάνιση!
Οι αιτίες εμφάνισης των σημαδιών της γήρανσης των ματιών είναι πολλές αλλά κυρίως ευθύνεται η παραμέληση για την περιποίηση της περιοχής αυτής. Από την νεαρή ηλικία είναι απαραίτητη η χρήση κρέμας ματιών για να ενυδατώνεται η περιοχή και να αμύνεται ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Από τις εξωτερικές επιθέσεις την μεγαλύτερη ζημιά προξενεί η ηλιακή ακτινοβολία όχι μόνο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αλλά και σ΄αυτά τα πολύτιμα όργανα του σώματός μας, τα μάτια (ωχρά κηλίδα, καταρράκτης κλπ.).΄Αλλες αιτίες της γήρανσης του δέρματος γύρω από τα μάτια είναι οι παθήσεις του θυροειδούς, οι καρδιοπάθειες, η έλλειψη ύπνου, το αλκοόλ, το κάπνισμα, το άγχος, η κακή διατροφή, η μειωμένη πρόσληψη υγρών, το καθημερινό υπερβολικό μακιγιάζ, η κούραση, η λήψη φαρμάκων, ειδικά της κορτιζόνης και των αντικαταθλιπτικών αλλά και οι παθήσεις του ήπατος.
Η γήρανση αυτής της περιοχής ξεκινά με την λέπτυνση του δέρματος,οι πρώτες λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και το δέρμα «σακουλιάζει» από την χαλάρωση. Εμφανίζονται μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ
Οι Ραδιοσυχνότητες RF είναι μιά μέθοδος όπου διοχετεύεται έντονη θερμότητα στο βάθος του δέρματος με σκοπό να διεγερθούν οι ινοβλάστες και να παράγουν κολλαγόνο+ελαστινη, ουσίες απαραίτητες για την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος. Επειδή οι ουσίες αυτές με την πάροδο του χρόνου μειώνονται με τις Ραδιοσυχνότητες αντιμετωπίζουμε την μείωση αυτή. Η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων διεισδύει στα στρώματα του δέρματος για να θερμάνει επιλεκτικά τον ιστό του δέρματος όπου ενσωματώνονται οι ίνες κολλαγόνου. Η τοπική θέρμανση προκαλεί άμεση συστολή των ινών κολλαγόνου και διεγείρονται για να παράγουν νέo κολλαγόνο και ελαστικές ίνες. Το αποτέλεσμα είναι η σύσφιξη δέρματος και ιστών!
Με το μηχάνημα HIFU ULTHERA (High Intensity Focused Ultrasound) Εστιασμένος Yπέρηχος Yψηλής ‘Eντασης μια νέα τεχνολογία σύσφιξης προσώπου την οποία εφαρμόζουμε και γύρω από τα μάτια εξελείφει τις ρυτίδες των ματιών.
Με την Οξυγονοθεραπεία και το καθαρό οξυγόνο λευκαίνει τους μαύρους κύκλους, ελαχιστοποιεί τις σακούλες ματιών και εξαλείφει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Με την Μεσοθεραπεία οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια φεύγουν και γεμίζουν οι βαθιές ρυτίδες.
Πρόληψη της γήρανσης των ματιών!
1) Από την νεαρή ηλικία φροντίζουμε να καθαρίζουμε την ευαίσθητη αυτή περιοχή κάθε βράδυ από το μακιγιάζ, τους ρύπους της ατμόσφαιρας κλπ.Οι κινήσεις πρέπει να είναι ήπιες,αποφεύγοντας το τρίψιμο της περιοχής. Τα προιόντα αφαίρεσης του μακιγιάζ ματιών αλλά και ενυδάτωσης και θρέψης διαφέρουν από του λοιπού προσώπου, λόγω του ευαίσθητου της περιοχής! Πρωί-βράδυ, ανάλογα με την ηλικία, ενυδατώνουμε την περιοχή αυτή και ενισχύουμε την θρέψη! Είναι μύθος ότι οι ρυτίδες των ματιών οφείλονται στις εκφράσεις του προσώπου. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα δέν σπάει με τις όποιες κινήσεις. Παράλληλα φροντίζουμε για την αντιηλιακή προστασία της περιοχής.
2) Πάντα, χειμώνα-καλοκαίρι, προστατεύουμε τα μάτια μας με γυαλιά ηλίου, απορροφητικά και πάντα επιλεγμένα από καταστήματα οπτικών και όχι από υπαίθριες αγορές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί θα αποφύγουμε τις παθήσεις των ματιών λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτές είναι ο καταρράκτης, η ωχρά κηλίδα κ.ά.
3) Περιορίζουμε την κατανάλωση αλμυρών, παστών, τηγανητών και λιπαρών τροφών γιατί δημιουργούν κατακράτηση υγρών, πρηξίματα και σακουλιάσματα.
4) Τα προιόντα περιποίησης ματιών φροντίζουμε να περιέχουν βιταμίνες Κ, Ε και C καθώς και ρετινόλη.
5) Φροντίζουμε να κοιμόμαστε αρκετά.
6) Αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ.
Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης, υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ. 22410-31016. www.katerinadayspa.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ