Σημαντικό είναι το έργο που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αβίαστα προκύπτει από το περιεχόμενο της Έκθεσης Πεπραγμένων και του Διαχειριστικού Απολογισμού του για τη χρονική περίοδο 1/7/2016 -31/12/2016, που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου δημιουργήθηκε το έτος 2009 και εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Απώτερος σκοπός της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η στήριξη απόρων οικογενειών και ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Οι ωφελούμενοι εντάσσονται στους καταλόγους του Κοινωνικού Παντοπωλείου μετά από αίτηση τους στο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, αφού προηγηθεί κατ’ οίκον κοινωνική έρευνα από Κοινωνικούς Λειτουργούς της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη διαπίστωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Τον Δεκέμβριο του έτους 2016 οι δικαιούχοι έφτασαν τις 303 οικογένειες, συνολικός αριθμός προσώπων 759 εκ των οποίων τα 219 είναι ανήλικα.
Τα είδη που προσφέρθηκαν είναι τρόφιμα βασικής διατροφής, όπως (ενδεικτική παράθεση) λάδι, όσπρια, γάλα, ζυμαρικά, ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά, σφολιατοειδή, ζαχαροειδή και χυμοί που διατέθηκαν, όπως πάντα δωρεάν. Να σημειωθεί πως υπάρχει ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τα βρέφη, αφού προσπαθούμε να διαθέτουμε όσο το δυνατό περισσότερα είδη από ειδικές τροφές που χρειάζονται. Συνολικά, για το β’ εξάμηνο 2016 προσφέρθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου στους δικαιούχους 40.780 τεμάχια τροφίμων.
Οι χορηγίες τροφίμων από εθελοντικές προσφορές κατά το β’ εξάμηνο του έτους 2016 ανήλθαν στις 39.
Κατά το β’ εξάμηνο του έτους 2016 συνεχίστηκε επίσης η συνεργασία μας με τους Συλλόγους Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, ώστε τα παιδιά των δικαιούχων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου να έχουν δωρεάν φροντιστηριακή κάλυψη, χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι οι γονείς δεν πληρώνουν δίδακτρα. Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2016, δόθηκαν στα παιδιά των δικαιούχων σχολικά είδη όπως σχολικά σακίδια, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μολύβια, γομολάστιχα κτλ.
Οι κινηματογράφοι Ρόδου Παλλάς και Μετροπόλ, συνεχίζουν να χορηγούν στα ανήλικα τέκνα των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου ένα δωρεάν εισιτήριο κάθε μήνα για να παρακολουθούν ταινία της αρεσκείας τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ