Διμοιρίες των ΜΑΤ και οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων και ρίψεων νερού – Η πορεία διαλύεται προς την Ομόνοια

Γενικεύτηκαν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όταν την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάλυση της πορείας, όπως κατήγγειλε στην κάμερα του Open TV ο γ.γ. του ΚΚΕ, έγινε απρόκλητη επίθεση κι άρχισε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με ρίψη χημικών δακρυγόνων, ενώ δύο Αύρες έκαναν συνεχώς ρίψη νερού.

Οι διαδηλωτές που διαδήλωναν για την επέτειο του Πολυτεχνείου υποχωρούσαν περπατώντας προς την Ομόνοια για να διαλυθούν, και την ίδια ώρα δεκάδες διμοιρίες τους ακολουθούσαν κατά πόδας, ενώ συνέχιζαν να ρίχνουν δακρυγόνα και νερό με τα κανόνια από τις Αύρες.

Οι διαδηλωτές οδηγήθηκαν προς την 3ης Σεπτεμβρίου και την Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ ο κ. Κουτσούμπας είπε στην κάμερα του Open TV ότι δύο μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στην πορεία έχουν τραυματιστεί κι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Προσαγωγές στην Κλαυθμώνος

Επεισόδια έλαβαν γύρω στις 2:00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια πραγματοποιούσαν συγκέντρωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, ξαφνικά για άγνωστη αιτία προκλήθηκε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές.

Ο γ.γ. του κομμουνιστικού κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ καθώς και του βουλευτή του κόμματος, Θανάση Παφίλη. «Εγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ την ώρα που υπάρχουν προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο.

Ένταση μεταξυ διαδηλωτών του ΚΚΕ και αστυνομίας κατα τη διάρκεια της πορείας για την 47η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα, στις 17 Νοεμβρίου, 2020

epeisodia3.jpg
Copyright: Eurokinissi

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν και στα Προπύλαια, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Εγινε ρίψη δακρυγόνων και χρήση κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν κι αρκετές προσαγωγές. Μεγάλη ένταση επικρατεί και στην οδό Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα ατόμων που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Copyright: Eurokinissi
 

Σύμφωνα με καταγγελίες στο Twitter, δύο μέλη του ΚΚΕ αναγκάστηκαν να μεταβούν στο νοσοκομείο λόγω της βαρύτητας των χτυπημάτων που υπέστησαν. 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ