Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Το ενδοδερμικό μασάζ είναι ένα ειδος μασάζ που γίνεται με ειδικό μηχάνημα αναρρόφησης, τύπου βεντούζας το SPM Digital, με στόχο την διέγερση των λειτουργιών του δέρματος,προσφέροντας πολλαπλά θετικά αποτελέσματα! Κινητοποιεί έντονα την αιματική και λεμφική κυκλοφορία και ισχυροποιεί τον συνδετικό ιστό με τη δράση ειδικών ενζύμων!
Με το μασάζ αυτό φθάνει το αιμα μέχρι τα ανώτατα στρώματα της επιδερμίδας μέσω των τριχοειδών αγγείων, διαπερνώντας το υπόδερμα και το χόριο.
Την ωρα της εφαρμογής της θεραπείας προκαλείται υπεραιμία και ερυθρότητα προσωρινή (κοκκίνισμα).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων δέρματος και επιδερμίδας και παράλληλα την άμεση μεταφορά θρεπτικών ουσιών, βιταμινών, μεταλλικών αλάτων, οξυγόνου κλπ. γιατί όπως γνωρίζουμε το αιμα τρέφει και οξυγονώνει όλο το σώμα και τον εν γένει οργανισμό.
Το ενδοδερμικό μασάζ είναι μια άριστη τεχνική θρέψης και βαθιάς ενυδάτωσης δέρματος και επιδερμίδας χωρίς κανένα κίνδυνο αντίθετα η ωφέλεια είναι διπλή γιατί με το μασάζ αυτό επιτυγχάνουμε σύσφιξη δέρματος και υποκείμενων ιστών, απάλυνση γραμμών και ρυτίδων, αποκατάσταση προβληματικού δέρματος, ουλών κλπ!
Με την διέγερση της αιματικης κυκλοφορίας προκαλεί κυτταρική αναγέννηση, αναγέννηση του λεπτού και πρόωρα συρρικνωμενου δέρματος του προσώπου, καταπολεμά το διπλοσάγωνο, αποτοξινώνει και καθαρίζει το δέρμα!
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία όπως ονομαζεται μια σχετικά νέα τεχνική μεσοθεραπείας δέρματος γίνεται με την λήψη αιματος από το ιδιο το άτομο, φυγοκεντρείται και με την τεχνική της μεσοθεραπείας με dermaroler, fraxpeel, dermapen ή πιστόλι μεσοθεραπείας βοηθούμε την εισχώριση των αιμοπεταλίων στο δέρμα.
Αυτή η τεχνική απαιτεί μεγάλη καθαριότητα, αποστειρωμένα εργαλεία κλπ. γιατί ενέχει κινδύνους μόλυνσης αλλά και τυχόν αδρανοποίηση των ενεργών συστατικών λόγω του ατμοσφαιρικού αέρα που όπως γνωρίζουμε όταν έρχονται σε επαφή μαζί του «αλλοιώνονται».
Γιατί είναι αδύνατον να εισχωρήσει στο δέρμα όλο το προιόν αλλά με μασάζ βοηθούμε να εισχωρήσει μέσω νυγμών της σύριγγας ή των ακίδων στο δέρμα.
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία στοχεύει στην διέγερση παραγωγής κολλαγόνου-ελαστίνης και όχι στο γέμισμα ρυτίδων.
Υπάρχει όμως και η μεσοθεραπεία με ειδικούς ορούς που περιέχουν βιταμίνες, αυξητικούς παράγοντες, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια κλπ.
Η μεσοθεραπεία αυτή δίνει στο δέρμα τα απαραίτητα στοιχεία που είναι λιγοστά στο αίμα λόγω παρόδου της ηλικίας, του καπνίσματος, της φτωχής σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες διατροφής, της λήψης φαρμάκων, αλκοόλ κλπ. Σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου επιλέγουμε το “κοκτέιλ” του ορού για την μεσοθεραπεία.
Εδώ είναι η διαφορά αυτης της μεσοθεραπείας με την αυτόλογη μεσοθεραπεία!
Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,
Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,
υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας
katerinadayspa στη
Ρόδο, οδός
Μεγ. Κων/νου 30,
τηλ. 22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ