Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή της ΟΣΕΔΑΕ Νοτίου Αιγαίου στον Δ. Γάκη για το μέλλον του ΤΕΙ Αισθητικής Θεσσαλονίκης

 Αξιότιμε κ.Βουλευτά

Ως μέλος του ΔΣ  και εκπρόσωπος  στα Δωδ/σα και Κυκλάδες της ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος) αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας αισθητικός,κάτοικος Ρόδου,ζητώ την αρωγή σας για το μέλλον του ΤΕΙ Αισθητικής Θεσσαλονίκης καθ όσον το τελευταίο διάστημα φημολογείται η κατάργηση του εν λόγω τμήματος σπουδών,μιά σχολή που διατηρεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών! Μια σχολή που τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με ιδιαίτερα καταρτισμένα στελέχη,υψηλού επιπέδου,με μηδεν ανεργία μέχρι και σήμερα! Κινδυνεύουν με υποβάθμιση χιλιάδεςπτυχιούχοι και φοιτητές του τμήματος Αισθητικής  και  Κοσμητολογίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα θεσμοθετημένα από το Ν. 2916/2002 επαγγελματικά τους δικαιώματα

    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδ/σα και Κυκλάδες) είναι η πλέον τουριστική περιοχή της πατρίδας μας,με πάρα πολλά ξενοδοχεία στα οποία λειτουργούν κέντρα περιποίησης και ευεξίας (SPA) εντός των οποίων απασχολούνται πτυχιούχοι αισθητικοί των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.Μάλιστα με την προωθούμενη από την πολιτεία ανάπτυξη του Ιαματικού-Ιατρικού Τουρισμού η εργασία των πτυχιούχων αισθητικών θα είναι απαραίτητη και προσοδοφόρα για τον Κρατικό προυπολογισμό.

      Το επάγγελμα της Αισθητικού ,πτυχιούχου των ΤΕΙ.ανήκει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ,ως επάγγελμα υγείας,και είναι κατωχυρωμένο με το ΝΔ 361/69.

     Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύοντας να καταργήσει τα ΤΕΙ προχωρεί σε αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,συγχωνεύοντάς τα με άλλες σχολές.Πέρυσi τα ΤΕΙ Αισθητικής Αθήνας συγχωνεύθηκαν με λοιπά επαγγέλματα υγείας στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δ.Αττικής Βιοιατρικών  Επιστημών.

   κ.Βουλευτά ως εκπρόσωπος όλων των πτυχιούχων αισθητικών Νοτίου Αιγαίου αιτούμαι την βοήθεια σας είτε με την μορφή ερώτησης στη Βουλή είτε με κάποιον άλλο τρόπο που εσείς πιστεύεται ότι θα βοηθήσετε ώστε το ΤΕΙ Αισθητικής Θεσσαλονίκης να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Βιοιατρικών Επιστημών Θεσσαλονίκης.

   Συνημμένα η προτάσεις της Προισταμένης-Καθηγήτριας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ.Λεονταρίδου και έγγραφο φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλονίκης/

      Με τιμή Παπασάββα-Λαμπαδάκη Κατερίνα ,Πτυχιούχος Αισθητικός,μέλος ΣΕΠΑΔΩΚΥ,μέλος ΔΣ ΟΣΕΔΑΕ .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου