Υπό κατηγορία για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος βρίσκεται πλέον η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, για το χρονικό διάστημα που έδωσε ως παράταση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν το 20% επι των διαφημίσεων. Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη, καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.
Η απόφαση της 12ης Ιανουαρίου από την κ. Σαββαίδου, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους. Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ