Τοπικές Ειδήσεις

Ανοιξη και διατροφή

Άνοιξη είναι η εποχή που όλοι μας θέλουμε να προετοιμαστούμε για να εμφανιστούμε στις παραλίες.
Όλοι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το σώμα και τη γραμμή μας, αφού σε λίγες ημέρες θα …φορέσουμε μαγιό, σορτς και εφαρμοστά.

Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ  Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην  Αθλητική Διατροφή

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Μειώνουμε τα λιπαρά. Καλό είναι τα μαγειρευτά φαγητά να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερο βούτυρο, μαργαρίνη ή λάδι, καθώς αυτά μεταφράζονται σε εναπόθεση λίπους στον οργανισμό.
Συνοδεύουμε κάθε γεύμα με άφθονα πράσινα λαχανικά, ώστε να λαμβάνουμε άπεπτες φυτικές ίνες.
Προκαλούν εύκολα αισθήματα κορεσμού και συμπαρασύρουν πολλά θρεπτικά συστατικά από το έντερο, τα οποία σε κάθε άλλη περίπτωση θα «επιβάρυναν» τις καμπύλες μας.
Τρώμε ημερησίως 3 κύρια γεύματα, και 2 ενδιάμεσα για ισοκατανομή θερμίδων.
Στα μεσοδιαστήματα των γευμάτων καταναλώνουμε φρούτα, που περιέχουν άφθονη φρουκτόζη και καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού μας για ζάχαρη, και τις συνήθεις «λιγούρες» για κάτι γλυκό.
Προτιμούμε πάντα τροφές ολικής αλέσεως.
Ποτέ δεν συνδυάζουμε αλκοόλ με κάτι γλυκό. Ειδικά οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε από τα αλκοολούχα ποτά, αποθηκεύονται σε λίπος.
Η καλύτερη αποτοξίνωση είναι μενού με φρούτα, λαχανικά και άφθονο νερό.
Πίνουμε άφθονο και καλής ποιότητας νερό, τουλάχιστον 8 ποτήρια ημερησίως.
Φροντίστε ό,τι καταναλώνετε να αξίζει τις θερμίδες του.
Αυτό το καλοκαίρι, ας βάλουμε τα καλά λιπαρά στη διατροφή μας και θα δούμε τα αποτελέσματα τώρα και… στο μέλλον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου