Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της, αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, μια 41χρονη Αλβανή, που συνελήφθη για μεταφορά κοκαΐνης στη Ρόδο.
Την 14.00 ώρα της 11ης Φεβρουάριου 2018 στο εμπορικό λιμάνι Ρόδου συνελήφθη συγκεκριμένα η 41χρονη και ένας συνομήλικός της ημεδαπός, μετά την άφιξή τους στο νησί με το πλοίο SUPERFAST XII.
Κατά τον έλεγχό τους με την συνδρομή των λιμενικών αρχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου βρέθηκε και κατασχέθηκε σε σωματική έρευνα της πρώτης μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 53 γραμμαρίων στον στηθόδεσμό της και εντός τσάντας χειρός ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, με την ένδειξη «BLUE STAR PAROS, ΠΕΡΑΙΑΣ-ΡΟΔΟΣ», με ημερομηνία αναχώρησης 02-01-2018 και ώρα 15.00 επ’ ονόματί της κι ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, με την ένδειξη «KNOSSOS PALACE, PIRAEUS-HERAKLIO», με ημερομηνία αναχώρησης 03-12-2017 και ώρα 21.00, επ’ ονόματι του δεύτερου.
Εν συνεχεία σε σωματική έρευνα του δεύτερου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, με την ένδειξη «NISSOS RODOS, CHIOS-PIRAEUS», με ημερομηνία αναχώρησης 08-02-2018 και ώρα 23.10, επ’ ονόματι της πρώτης.
Ο δεύτερος παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο και η πρώτη απολογούμενη χθες υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά της παρέδωσε ένα άτομο ονόματι «Νίκος» για να τα μεταφέρει στην Ρόδο χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για κοκαΐνη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Διάκος.
– Στο μεταξύ ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους προσέφυγε, ένας 23χρονος Ροδίτης που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Στην ίδια υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη μια 20χρονη Ελληνίδα, με καταγωγή από την Ουκρανία, που μετέφερε για λογαριασμό σπείρας 9.335 γραμμάρια κάνναβης στη Ρόδο.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 6η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.25 στον λιμένα της Ακαντιάς, μετά τον κατάπλου του πλοίου «Superfast ΧΙΙ» ελέγχθηκε η 20χρονη στην κατοχή της οποίας, εντός βαλίτσας βρέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών σε 10 συσκευασίες.
Υποστήριξε ότι παρέλαβε την κάνναβη το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2018 σε «πιάτσα» ταξί στην λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα από έναν Αλβανό ο οποίος της παρέδωσε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο και 100 ευρώ ως προκαταβολή αμοιβής, που θα ελάμβανε για την μεταφορά των ναρκωτικών. Με την επιστροφή της στην Αθήνα θα ελάμβανε ακόμη 400 ευρώ, ενώ όπως ομολόγησε έχει ακόμη δύο φορές μεταφέρει ναρκωτικά στην Ρόδο, τον Ιανουάριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2017 και μια φορά στην Μυτιλήνη.
Η 20χρονη, που συνεργάστηκε με τους λιμενικούς, μίλησε με μέλη της σπείρας που έστειλαν τον ημεδαπό να παραλάβει τα ναρκωτικά έξω από ένα ξενοδοχείο της οδού Μανδηλαρά. Ο 23χρονος απολογούμενος υποστήριξε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μέλος της σπείρας τον οποίο είχε γνωρίσει προ 3ετίας και του ζήτησε να συναντήσει μια ξανθιά γυναίκα έξω από το ξενοδοχείο και να έπαιρνε την βαλίτσα την οποία στη συνέχεια θα παρέδιδε σε ένα άτομο στην Παστίδα και ότι θα ελάμβανε ως αμοιβή 500 ευρώ.
Προανακριτικά είχε υποστηρίξει ότι είχε κάνει το ίδιο άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ενώ χθες υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που μετέφερε ναρκωτικά, τονίζοντας ότι χρειαζόταν τα χρήματα διότι είναι άνεργος.
Ως συνήγορός του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ