Ειδήσεις

Μία σχέση φιλίας μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου και των Δημάρχων των πόλεων, Μοντέιγ ο Βικόμτ, και Ντ΄Ομπισόν.

Τους δημάρχους των Γαλλικών πόλεων Μοντέιγ ο Βικόντ και Ντ΄Ομπισόν μαζί με διακεκριμένους προέδρους πολιτιστικών συλλόγων και ανθρώπων της τέχνης των πόλεων αυτών, τον απόγονο του Μεγάλου Μάγιστρου της Ρόδου Ντ΄ Ομπισόν, κο Πασκέ Ντ΄Ομπισόν, το διακεκριμένο και βραβευμένο σεφ κο Χαβάι, αλλά και τη ζωγράφο κα Ζενεβιέβ Ζουβέλ, καλωσόρισε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος. Η συνάντηση έγινε παρουσία των αντιδημάρχων: Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου, Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, της επιτίμου προέδρου του Σπιτιού της Ευρώπης Μαριλένας Σωκιανού και του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες» Μανόλη Κυριαζάκου.
Σύμφωνα με τον ‘Ορκο Φιλίας, που επισφράγισε τη διδυμοποίηση το 2014, του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες» και του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μοντέιγ Βικόμτ, γενέτειρας του Μ.Μ. Πιερ ντ’ Ομπισόν «Φίλοι των Πύργων», η Επίσημη Γαλλική Αντιπροσωπεία, προσκεκλημένη από τους «Νέους Ορίζοντες», με τη στήριξη του δήμου Ρόδου υλοποιούν ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού, τέχνης και ιστορίας στο νησί μας.
Ο δήμαρχος Ρόδου, αναφέρθηκε στους δυνατούς δεσμούς φιλίας που έχουν καλλιεργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια με την προοπτική περαιτέρω σύσφιξης τους. Όπως είπε: «Είναι σημαντικό ότι μέσα από την ιστορία, αλλά και μέσα από την σχέση της πίστης και της ιστορίας, «χτίστηκε» μία γέφυρα επικοινωνίας και αλληλοπροσέγγισης των λαών μας, στο πλαίσιο της διάδοσης ενός φιλειρηνικού πολιτισμού. Σ’ αυτό το πνεύμα και με αυτές τις αξίες και τις παραδόσεις, σας καλωσορίζουμε στο νησί μας στη Ρόδο και ευελπιστούμε να ανταποδώσουμε την ειλικρινή και ανεπιτήδευτη φιλία μας, μέσα από τον πολιτισμό και την ιστορία μας».
Ο Δήμαρχος Ρόδου επισήμανε ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα το νησί μας διατηρεί με την Γαλλία παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας, στήριξης και αμοιβαίου σεβασμού. στορικά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε ότι κατά τη χρονική περίοδο της Ιπποτοκρατίας ένας εκ των Μεγάλων Μαγίστρων των Ιωαννιτών Ιπποτών στη Ρόδο, ο Πιερ ντ’ Ομπισόν, που οποίος ήταν 15ος Μέγας Μάγιστρος, εκπληρώνοντας το «τάμα» του στην Παναγία την Καρυωνίτισσα των Απολλώνων τοποθέτησε ασημένιο περίβλημα και το οικόσημο του (τον αγκυρωτόν σταυρό) στην βάση της θαυματουργής εικόνας της δεξιοκρατούσας Παναγίας, μιας εικόνας πιθανώς του 14ου αιώνα, που βρίσκεται στ΄ Απόλλωνα.
Οι Γάλλοι δήμαρχοι αναφέρθηκαν με θέρμη στην ιστορία της Ρόδου που είναι άμεσα συνυφασμένη με το μάγιστο Πιέρ Ντ Ομπισόν ο οποίος έζησε στη Ρόδο και απεβίωσε το 1503, δήλωσαν γοητευμένοι από τις ομορφιές της και τόνισαν ότι οι στενοί δεσμοί φιλίας θα επιφέρουν επιπλέον αποτελέσματα σε πολιτιστικό επίπεδο.
Οι εκδηλώσεις πολιτισμού και τέχνης θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με την Έκθεση Ακουαρέλας στο κατάλυμα της Γαλλίας: «Στα βήματα του Πιέρ Ντ΄ Ομπισόν» της κας Ζενεβιέβ Ζουβέλ, προέδρου του Συλλόγου «Ο Κύκλος της Ακουαρέλα» στη Γαλλία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου