«Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί μια τεχνική διαδικασία. Από το 2009, είμαι κάθετα αντίθετος με τη συγκεκριμένη διάταξη της διενέργειας εκλογών. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνονται εκλογές χωρίς εκλογικό κατάλογο και εκλογικό σώμα», είπε ο υποψήφιος για την Προεδρεία της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στη Βεργίνα Τηλεόραση.

Αναφερόμενος ο κ Μεϊμαράκης στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου εκλογών τόνισε πως «είναι στα χέρια των νεοδημοκρατών να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική του στάση λέγοντας ότι «η παραίτησή μου ήταν δείγμα νεοδημοκρατικού ήθους».

Εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα διάσπασης του κόμματος, άλλωστε αυτό το εγγυάται η πλατιά βάση της ΝΔ . «Όποιος και να εκλεγεί θα τον υπηρετήσω» , είπε χαρακτηριστικά ο κ Μεϊμαράκης.

Μάλιστα αποκάλυψε πως σε περίπτωση που εκλεγεί στην αρχηγία της ΝΔ θα προχωρήσει σε «ένα ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ Συνέδριο απευθυνόμενος ακόμη και σ αυτούς που δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά έχουν τις γνώσεις ώστε να συνταχθεί το νέο σχέδιο για την Ελλάδα του 2020. Στόχος είναι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όχι αυτών που θα μας ψηφίσουν».

«Οχι» στους νέους φόρους και τη φορολόγηση των αγροτών

«Είμαι πλήρως αντίθετος στην φορολόγηση των αγροτών και θέλω να διευκρινίσω πως η ΝΔ ποτέ δεν ψήφισε κάτι τέτοιο. Εμείς» ξεκαθάρισε ο κ Μεϊμαράκης «ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα. Το πώς υλοποιείται αυτό, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, όχι δική μας».

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τους φόρους κατά 30% . Είπαμε οι φόροι πρέπει να τελειώσουν και να ξεκινήσουμε αναπτυξιακές διαδικασίες και μέτρα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε πλήρως την πολιτική αυτή και μάλιστα μην κάνοντας κοινωνική πολιτική όπως είχε υποσχεθεί. Γι αυτό και δεν στηρίζουμε πολιτικές που προσβλέπουν σε νέους φόρους».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ