Τοπικές Ειδήσεις

Οδηγίες για σωστό μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ ματιών!

Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Μια ιστορία λέει ότι μια φορά και έναν καιρό ήταν μία όμορφη βασίλισσα. Καθημερινά κοιτιόταν σε ένα μαγικό καθρέπτη και τον ρωτούσε ποια είναι ομορφότερη στην περιοχή! Εκείνος της απαντούσε ότι ήταν αυτή η ομορφότερη!
Μια μέρα όμως της είπε ότι υπάρχει και κάποια άλλη ομορφότερη. Η βασίλισσα ξαφνιάστηκε, στεναχωρήθηκε και τον ρώτησε πώς είναι δυνατόν αυτό και τί φταίει? Μήπως φταίει το μακιγιάζ μου? Τότε ο καθρέπτης της απάντησε ότι δεν φταίει το μακιγιάζ σου αλλά το ντεμακιγιάζ σου! Γιατί το σωστό μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ διατηρεί το δέρμα υγιές και όμορφο χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση!
Η περιοχή των ματιών είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου μας γιατί στερείται υποδέρματος, είναι επιρρεπής στις αλλεργίες και χρήζει ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις κατά την διάρκεια του μακιγιάζ και του ντεμακιγιάζ!
Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι τέσσερις φορές πιο λεπτή από αυτή στο υπόλοιπο σώμα. Την ημέρα έχουμε 10.000 βλεφαρισμούς έτσι η περιοχή των ματιών εύκολα υποφέρει από κόπωση με τα σημάδια γήρανσης (ρυτίδες, λεπτές γραμμές, σακούλες, μαύροι κύκλοι, ξηροδερμία, κνησμός, οίδημα κλπ.) να κάνουν την εμφάνισή τους.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, ειδικά των νέων κοριτσιών από την εφηβεία χρησιμοποιεί μακιγιάζ ματιών.
Το μακιγιάζ των ματιών ομορφαίνει, τονίζει το βλέμμα και δείχνει πιο λαμπερά τα μάτια! Είναι λάθος μεγάλο βάζοντας την σκιά στα μάτια να τραβάμε την ευαίσθητη αυτή περιοχή είτε με το πινέλο είτε με τα χέρια! Ετσι το δέρμα σιγά-σιγά χαλαρώνει και δημιουργούνται ρυτίδες, λεπτές γραμμές, πτώση του βλεφάρου μαύροι κύκλοι και σακούλες.
Σωστό ντεμακιγιάζ ματιών δεν έχει γίνει όταν το πρωί ξυπνάμε με μουντζουρωμένα μάτια και υπολείμματα σκιών ακόμα και στο μαξιλάρι. Αυτό δείχνει ότι δεν έγινε επιμελές ντεμακιγιάζ.
Οι σκιές ματιών περιέχουν πολλές χρωστικές ουσίες (οξείδιο του ψευδαργύρου, διοξείδιο τιτανίου, κερί, πηκτικά μέσα κλπ.) για μέγιστη κάλυψη, όμως είναι ερεθιστικά για την ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Μεγαλύτερο λάθος είναι όταν δεν αφαιρείται καθόλου το μακιγιάζ από τα μάτια, μένουν όλες οι βλαβερές αυτές ουσίες στο δέρμα των βλεφάρων δημιουργώντας τα παραπάνω προβλήματα τόσο στο δέρμα όσο και στην όραση! Το σωστό ντεμακιγιάζ γίνεται με γαλάκτωμα ή ειδικό προϊόν καθαρισμού ματιών με βαμβάκι και απαλές κυκλικές κινήσεις όχι με έντονο τρίψιμο και τραβήγματα του δέρματος, το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στα βλέφαρα να διαλύσει το μακιγιάζ και μετά ξεπλένουμε την περιοχή με νερό. Εαν έχουμε φακούς επαφής τους αφαιρούμε πριν το ντεμακιγιάζ. Σκουπίζουμε με απαλή πετσέτα ταμποναριστά.
Φυσικά μετά τα μάτια και πριν το ξέπλυμα με νερό αφαιρούμε με γαλάκτωμα το μακιγιάζ από το πρόσωπο και το λαιμό. Δεν χρησιμοποιούμε σαπούνι για τον καθαρισμό των ματιών. Αν έχουμε ένα λιπαρό δέρμα προσώπου ή έχουμε κάνει ένα βαρύ μακιγιάζ τότε μετά το γαλάκτωμα χρησιμοποιούμε ένα ήπιο τζέλ καθαρισμού και το ξεπλένουμε με νερό. Η χρήση της τονωτικής λοσιόν (χωρίς αλκοόλ) μετά θα τονώσει την ευαίσθητη αυτή περιοχή των ματιών αλλά και του προσώπου και θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα.
Είναι απαραίτητη η τονωτική λοσιόν. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ όσο εύχρηστα και να φαίνονται δεν αρκούν για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από την επιφάνεια του δέρματος επειδή απαιτούν πολύ τρίψιμο, αφήνουν πολλά υπολείμματα που συσσωρεύονται στους πόρους και καταστρέφουν το δέρμα. Αυτή η στιγμή είναι η ιδανική για την κρέμα ματιών για την ενυδάτωση της περιοχής, η οποία δεν πρέπει να είναι λιπαρή για την αποφυγή της περίπτωσης να ξυπνήσουμε με πρησμένα μάτια ή σακούλες!

Κατερίνα Παπασάββα-
Λαμπαδάκη, Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών
και Βιέννης,υ πεύθυνη του
κέντρου Ομορφιάς και
Υγείας katerinadayspa
στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30,
τηλ.22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου