Ειδήσεις

Φωτοαποτρίχωση με IPL – Xειμώνας! Εποχή για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Γράφει η Κατερίνα
Παπασάββα, αισθητικός

Οι τρίχες είναι ένα εξάρτημα του δέρματος. Οι μόνες περιοχές του σώματος που δέν καλύπτονται από τρίχες είναι τα πέλματα,οι παλάμες και τα χείλη. Η ανάπτυξη των τριχών επηρεάζεται από τις ορμόνες του σώματος δηλ, τα ανδρογόνα, τον υποθυρεοειδισμό, τον υπερθυρεοειδισμό κλπ. Τον κύριο ρόλο παίζουν τα ανδρογόνα(τεστοστερόνη) τα οποία καθορίζουν τον τύπο των τριχών σε όλο το σώμα και πρόσωπο.
Στις γυναίκες η παρουσία τριχών στο πρόσωπο, στο πάνω μέρος των χειλιών, στην κοιλιά, στο στήθος και στην πλάτη είναι παθολογικό και ονομάζεται δασυτριχισμός, ενώ στους άνδρες είναι φυσιολογικό φαινόμενο.
Το ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί ή με αποτριχωτικές κρέμες είναι προσωρινές μέθοδοι απομάκρυνσης της τριχοφυίας.
Η φωτοαποτρίχωση   με   ΙΡL είναι μιά μέθοδος μακροπρόθεσμης απομάκρυνσης των τριχών γιατί καταστρέφει θερμικά τον θύλακα της τρίχας και το αναγεννητικό της σύστημα.Είναι μιά μέθοδος ανώδυνη, ακίνδυνη γιατί σαν φώς που είναι δέν έχει την δυνατότητα να διεισδύσει στο σώμα ώστε να επηρεάσει τα όργανα και τις λειτουργίες τους, αλλά δρά επιφανειακά στο δέρμα όπου ευρίσκονται οι θύλακες των τριχών.
Οι διαφορές του IPL (΄Εντονο Παλμικό Φώς) με το  Laser είναι ότι το ΙΡL δουλεύει σε ένα ευρύ φάσμα φωτός πολυχρωμικό, σε μήκος κύμματος από 550-1200nm  ενώ το  Laser έχει συγκεκριμένο μήκος κύμματος 600nm, μονοχρωμικό. Γιαυτό και το ΙΡL  είναι η πλέον δημοφιλής μέθοδος για ανώδυνη και αποτελεσματική αποτρίχωση.Καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας σταδιακά,η τριχοφυία εξασθενεί και τελικά σταματά να υπάρχει. Το ξυράφι και το κερί προκαλούν συνήθως ερεθισμό στο δέρμα, θυλακίτιδα (γύρισμα της τρίχας εντός του δέρματος με φλεγμονή), χαλάρωση δέρματος και επιδείνωση των ευρυαγγειών. Οι αποτριχωτικές κρέμες λόγω των χημικών που περιέχουν προκαλούν δερματίτιδα και έχουν προσωρινό αποτέλεσμα, όχι μόνιμο.
Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές προσώπου και σώματος, εκτός από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, πάνω σε εληές και σπιλους.
Τα μηχανήματα νέας γενηάς διαθέτουν συστήματα ψύξης και έτσι καθιστούν την θεραπεία αποτρίχωσης ανώδυνη και ακίνδυνη!
Οι συνεδρίες που θα χρειασθούν εξαρτάται από την ορμονική κατάσταση του υπό θεραπεία ατόμου, την περιοχή και το φύλλο. Συνήθως απαιτούνται από 7 έως 10 συνεδρίες. Πιό πολλές συνεδρίες θα χρειασθεί μια γυναίκα για την αποτρίχωση στο πρόσωπο, στήθος και κοιλιά απ΄ότι στο μπικίνι και στις μασχάλες. Αυτό γιατί συνήθως υπάρχουν τρίχες στο μπικίνι και στις μασχάλες ενώ στο πρόσωπο, στήθος και κοιλιά εμφανίζονται λόγω ορμονικών διαταραχών. Επίσης η παχυσαρκία “γεννά” τρίχες όπως και το άγχος. Οι 3 πρώτες συνεδρίες γίνονται περίπου κάθε 3 εβδομάδες και μετά 1 φορά τον μήνα.
Η φωτοαποτρίχωση με παλμικό φώς IPL  είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης γιατί αφήνει το δέρμα καθαρό, λείο,χωρίς ερεθισμούς και σπυράκια γιαυτό και ενδείκνυται για όσες υποφέρουν από θυλακίτιδες. Η ανάπτυξη των τριχών σταματά και οι τρίχες πέφτουν μέσα σε 10-15 ημέρες. Στα ενδιάμεσα διαστήματα απαγορεύεται η αποτρίχωση με κερί αλλά επιτρέπεται το κόψιμο με ψαλιδάκι ή το ξύρισμα(περιοχές μπικίνι,μασχάλες).
΄Αν λοιπόν θέλετε να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη  τριχοφυία επιλέξτε το σύστημα Παλμικού Φωτός ΙΡL για άμεσα και οριστικά αποτελέσματα!

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης, μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ. Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ), Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ), Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, υπεύθυνη του κέντρου oμορφιάς και υγείας katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ. Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου