Ρεπορτάζ

Καταδίκη λογιστή ξενοδοχειακής εταιρείας των Κολυμπίων

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν λογιστή που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για απάτη κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεσης από εντολοδόχο και πλαστογραφία.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο λογιστής καταμηνύθηκε από ξενοδοχειακή εταιρεία των Κολυμπίων. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δεν απηύθυνε κατηγορία εις βάρος μιας υπαλλήλου με αυξημένα καθήκοντα στην ίδια εταιρεία, που είχε καταμηνυθεί και έθεσε με διάταξη το σκέλος της υπόθεσης που την αφορά στο αρχείο.
Κατηγορείται ως υπαίτιος για το ό,τι στη Ρόδο, κατά το χρονικό διάστημα από 20.12.2016 έως 31.10.2018, με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις, μερικές εκ των οποίων συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, τέλεσε περισσότερα εγκλήματα και συγκεκριμένα:
– Στη Ρόδο, κατά το χρονικό διάστημα από 20.12.2016 έως 30.5.2017, με πρόθεση με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και αποβλέποντας με τις μερικότερες πράξεις του στο συνολικό περιουσιακό όφελος ως αποτέλεσμα των πράξεων αυτών, με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένη περιουσία πείθοντας άλλον σε πράξη με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, παρέστη ψευδώς στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και τότε εκτελούντα χρέη νομίμου εκπροσώπου της εγκαλούσας εταιρείας, στην οποία εργαζόταν ο κατηγορούμενος ως οικονομικός διευθυντής/υπεύθυνος λογιστηρίου, ότι του οφείλονται καταβολές για δεδουλευμένες παροχές του.
Αποτέλεσμα της ανωτέρω παράστασης ψευδούς γεγονότος του κατηγορουμένου, ήταν να πεισθεί να εκδώσει έντεκα επιταγές της εταιρίας με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού της. Με την έκδοση των επιταγών η εγκαλούσα εταιρεία υπέστη ισόποση περιουσιακή ζημία συνολικού ύψους 16.500 ευρώ.
-Στη Ρόδο, κατά το χρονικό διάστημα από 10.2.2017 έως 6.6.2018 με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και αποβλέποντας με τις μερικότερες πράξεις του στο συνολικό περιουσιακό όφελος ως αποτέλεσμα των πράξεων αυτών, ιδιοποιήθηκε παρανόμως ξένο ολικά κινητό πράγμα, που του το εμπιστεύτηκαν λόγω της ιδιότητός του ως εντολοδόχου. Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, με πρόθεση, ως οικονομικός διευθυντής/ υπεύθυνος λογιστηρίου, εξέδωσε οκτώ επιταγές της εγκαλούσας εταιρίας εις διαταγήν του ιδίου, τις οποίες εισέπραξε και μεταβίβασε περαιτέρω, ιδιοποιούμενος παρανόμως το ενσωματωμένο σε αυτές χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 17.823 ευρώ.

Επιπλέον, φέρεται κάνοντας χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής να πραγματοποίησε δέκα μεταφορές χρηματικών ποσών συνολικού ύψους 34.312,13 ευρώ.
– Στη Ρόδο, στις 31.10.2018, φέρεται με πρόθεση να κατάρτισε πλαστό έγγραφο και συγκεκριμένα, κατά επιταγή ύψους 100.000€, με φερόμενη ημερομηνία εκδόσεως την 31η.10.2018, εκδοθείσα στο όνομα της εγκαλούσας εταιρείας και εις διαταγή της εταιρίας καθαριότητας θέτοντας κατ’ απομίμηση στη θέση του εκδότη, χωρίς να του έχει χορηγηθεί συναίνεση προς τούτο, και την υπογραφή της εγκαλούσας διευθύντριας του ξενοδοχείου, κατά τρόπο ώστε να φέρεται ως τεθείσα από την ίδια.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι κ.κ. Μιχάλης Κουντούρης και Στέλιος Κιουρτζής και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας η κ. Μύριαμ Τομαρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου