Γράφει η Κατερίνα
Παπασάββα, αισθητικός

Κάθε γυναίκα όμως επιθυμεί να έχει ένα στήθος όμορφο,νεανικό και σφριγηλό, ανεξάρτητα από την ηλικία της. Το γυναικείο στήθος ως σύμβολο ερωτισμού, αποτελεί σήμα κατατεθέν της σεξουαλικότητάς της και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της. Δέν μετράει το μέγεθος αρκεί να είναι καλοσχηματισμένο,στητό και σφριγηλό.
Οι μαστοί βρίσκονται στο πρόσθιο τοίχωμα του θώρακα. Στο κέντρο κάθε μαστού βρίσκεται η θηλή, στην οποία καταλήγουν οι γαλακτοφόροι πόροι του μαστικού αδένα. Ο μαστικός αδένας βρίσκεται μέσα σε ένα στρώμα λίπους. Μεταξύ του μαστικού αδένα και του δέρματος υπάρχει ο συνδετικός ιστός. Η ανάπτυξη του στήθους ξεκινά από την εφηβεία με την επίδραση των ορμονών και ολοκληρώνεται στο τέλος της εφηβείας.
Μία έφηβη έχει ένα όμορφο στήθος, αναπτυσσόμενο βέβαια αλλά σφικτό και με ωραίο σχήμα.΄Ομως υπάρχουν περιπτώσεις όπου παρατηρούμε πεσμένα στήθη από την νεαρή ηλικία. Στην ηλικία των 20 ετών το στήθος έχει αναπτυχθεί και βρίσκεται στο αποκορύφωμα της ομορφιάς του. Η ομορφιά όμως αυτή μπορεί εύκολα να επηρεασθεί όταν η γυναίκα δέν προσέχει. Τί πρέπει να κάνει; Για να διατηρηθεί υγιές, νεανικό και σφιγηλό απαιτείται συστηματική φροντίδα (από την εφηβεία). Πρώτα απ’΄ολα πρέπει να φορά τον κατάλληλο στηθόδεσμο γιαυτήν τον οποίο θα φορά όλη μέρα, ειδικά την ώρα που γυμνάζεται και περπατά. Με τις κινήσεις την ώρα της γυμναστικής και με το βάρος του στήθους χωρίς στηθόδεσμο κινδυνεύει από πτώση. Πολλές κοπέλλες επειδή έχουν στητό στήθος δέν φορούν στηθόδεσμο με αποτέλεσμα εύκολα να πέφτει. Η έκθεση στον ήλιο δημιουργεί πανάδες και αντιαισθητικές κηλίδες, καθώς και αφυδάτωση του δέρματος με αποτέλεσμα να χαλαρώνει η επιδερμίδα. Η διατροφή επίσης με πολύ λίπος χαλαρώνει το δέρμα,γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλλαντικών και βουτύρου. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για την ομορφιά του στήθους. Δεν πρέπει να χάνει απότομα βάρος γιατί κινδυνεύει να πέσει το στήθος.
Το στήθος επηρεάζεται και από ορμονικες μεταβολές, όπως είναι η εγκυμοσύνη, η λήψη αντισυλληπτικών, η εμμηνόπαυση κλπ. Υπό την ορμονική επιρροή το στήθος διογκώνεται και γίνεται πιό βαρύ. Κατά την εμμηνόπαυση επειδή προκαλείται χαλάρωση του δέρματος επηρεάζεται και το δέρμα του στήθους. Δείχνει να “αδειάζει”. Η χαλάρωση βέβαια αυτή αντιμετωπίζεται και με γυμναστική με βαράκια,με ειδικά μασάζ ανοδικά,με συσφικτικά προίόντα αλλά κυρίως με το SPM, μηχάνημα νέας τεχνολογίας, για ανόρθωση, διαμόρφωση και σύσφιξη στήθους.

Πώς λειτουργεί το SPM ;
Το SPM BUST Vacu-Press είναι ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, ειδικό για την θεραπεία του στήθους, χωρίς πόνο και χωρίς καμμιά παρέμβαση. Η θεραπεία γίνεται άνετα και διαρκεί 40 ‘, στο διάστημα αυτό η γυναίκα μένει ξαπλωμένη και χαλαρώνει. Οι σύγχρονες βεντούζες στήθους απλώς εφαρμόζονται στα στήθη και συνδέονται με την συσκευή.Αρνητική και θετική πίεση εφαρμόζονται εναλλάξ στους ιστούς.Η αιματική και λεμφική κυκλοφορία επιταχύνεται,ο μεταβολισμός των κυττάρων του συνδετικού ιστού επίσης ενεργοποιείται και έτσι τα ενζυμα βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτοί οι παράγοντες κάνουν τους ιστούς του στήθους πιό ελαστικούς, δυνατούς και ανθεκτικούς. Δηλαδή το στήθος αυξάνει, γίνεται σφριγηλό και στρογγυλό, αρμονικά ανορθωμένο!
Γίνονται 2 συνεδρίες την εβδομάδα και συνολικά περίπου 16 συνεδρίες,ανάλογα με την κατάσταση του στήθους.
Σήμερα λοιπόν δέν είναι ανάγκη να καταφύγεται στις επεμβάσεις για το στήθος  με την προσθετική σιλικόνης η οποία τελευταία απεδείχθηκε και επικίνδυνη!

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης, μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ ), Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ), Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, υπεύθυνη του κέντρου oμορφιάς και υγείας katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ. Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ