Τοπικές Ειδήσεις

Προώθηση ταξιδιών στη Ρόδο εκτός τουριστικής αιχμής

Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς και ο μοναδικός από την Ελλάδα, του πρώτου οργανισμού στον κόσμο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην προώθηση των ταξιδιών κατά τις περιόδους εκτός αιχμής σε κάθε προορισμό ως τρόπο ανακούφισης του αυξανόμενου προβλήματος του υπερτουρισμού, προβάλλεται η Ρόδος.
Ο Οργανισμός Low Season Traveller, παροτρύνει ταξιδιώτες ανά τον κόσμο να επισκεφθούν το νησί μας σε εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο, είτε στην αρχή της τουριστικής περιόδου είτε στο τέλος, προβάλλοντας μαγευτικές εικόνες της Ρόδου σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν προορισμούς, μακριά από την πολυκοσμία.
Η φιλοσοφία του Οργανισμού Low Season Traveller, βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα ταξίδια πρέπει να είναι μια δύναμη για το καλό στον κόσμο καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να είναι επιζήμια εστιαζόμενα στις high season περιόδους του χρόνου.

Eπιπλέον, όταν τα ταξίδια πραγματοποιούνται σε περιόδους με χαμηλή τουριστική ζήτηση, οι ταξιδιώτες σύμφωνα με τον Οργανισμό, είναι ευπρόσδεκτοι στις τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, στο Low Season Traveller, επισημαίνεται επίσης ότι ως οργανισμός έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι το ταξίδι θα αφήσει μια θετική κληρονομιά πολύ καιρό μετά την επιστροφή των ταξιδιωτών στο σπίτι, γι’ αυτό και γεγονός είναι ότι δωρίζουν έως και το 50% των προμηθειών που λαμβάνουν από κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του Low Season Traveler σε τοπικά φιλανθρωπικά έργα σε κάθε προορισμό που περιλαμβάνεται στη δράση του.
Εκπρόσωποι του “Low Season Traveler” βρέθηκαν στο νησί μας, έπειτα από πρωτοβουλία του ΠΡΟΤΟΥΡ τον περασμένο Απρίλιο για την προώθηση της Ρόδου εκτός της υψηλής σεζόν, ήδη από την τουριστική περίοδο του 2023, και πραγματοποίησαν σειρά επαφών με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 45 meetings σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ενώ o Ιδρυτής του “Low Season Traveler”, κ. Ged Brown με τον γενικό διευθυντή, κ. Tony Hallwood επισκέφθηκαν τουριστικά αξιοθέατα εντός και εκτός πόλης και συναντήθηκαν με ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι λειτουργούν την χαμηλή περίοδο και τον χειμώνα. Ενημερώθηκαν επίσης από τον πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη για τις οργανωμένες τουριστικές δραστηριότητες τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο καθώς και τις δυνατότητες προγραμματισμού εκδρομών σε αυτές τις περιόδους.
Ο ΠΡΟΤΟΥΡ σε συνεργασία με το “Low Season Traveler”, έναν οργανισμό που ειδικεύεται στην προώθηση και προβολή των τουριστικών προορισμών κατά τη χαμηλή σεζόν, θα υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα που στοχεύει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου στη Ρόδο. Το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί και θα επικοινωνηθεί σε μεγάλους tour operators και travel agents οι οποίοι έχουν ακριβώς αυτό το αντικείμενο.
Σημειώνεται ότι η Ρόδος είναι ο πρώτος προορισμός στην Ελλάδα που προωθείται από το “Low Season Traveler”. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, θα σταλούν newsletters, θα δημιουργηθούν βίντεο για το Youtube, θα υπάρξει αρθρογραφία για τον προορισμό σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Επιπλέον, θα υπάρξει παρουσίαση του νησιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυκλική, μηνιαία αναφορά της Ρόδου με 10 διαφορετικά θέματα και μηνύματα στο website https://lowseasontraveller.com.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου