Τοπικές Ειδήσεις

Πώς μπορώ να αποκτήσω όγκο στο πρόσωπο!

Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Με το πέρασμα του χρόνου ο όγκος του προσώπου μειώνεται. Το πρόσωπο δείχνει σαν να αδειάζει και να μην έχει το νεανικό φυσικό του γέμισμα σε σημεία όπως τα ζυγωματικά και τα μήλα ή κάτω από τα βλέφαρα. Συγκεκριμένα, όσο τα χρόνια κυλούν η δομή των οστών, η τονικότητα των μυών, η μάζα λίπους, η σφριγηλότητα της επιδερμίδας και η πυκνότητα του δέρματος σταδιακά φθίνουν και εξαιτίας αυτής της διαδικασίας αντιμετωπίζουμε τελικά αυτό που περιγράφουμε ως «απώλεια όγκου».
Όσο μεγαλώνουμε, η αφυδάτωση αλλά και η γήρανση κάνει την επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της και οι αναλογίες του προσώπου αλλάζουν. Τα μάγουλα χάνουν τον όγκο τους, το πηγούνι χαλαρώνει και «κρεμάει», οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και το πρόσωπο «πλαταίνει» στο κάτω μέρος.
Το μυστικό για την πραγματική επαναφορά του όγκου στο πρόσωπο βρίσκεται στην ενεργοποίηση της ανάπτυξης του φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματός μας!
Το ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ και η ΕΛΑΣΤΙΝΗ είναι πρωτεϊνούχες ίνες στα κύτταρα του δέρματος, οι οποίες τα καθιστούν δυνατότερα και ελαστικότερα. Οι ίνες αυτές σχηματίζουν ένα δίκτυο που επιτρέπει στο νεαρό και υγιές δέρμα -που περιέχει πολύ κολλαγόνο- να αποκατασταθεί γρήγορα και εύκολα.
Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται με τον καιρό, κάτι που σημαίνει ότι το δέρμα σας λεπταίνει και δεν ανανεώνεται οσο ανανεωνόταν στα νεανικά χρόνια!
Πέραν από το πέρασμα της ηλικίας άλλοι λόγοι που επιβραδύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα είναι η έκθεση στον ηλιο, το κάπνισμα, ο κακός ή ανεπαρκής ύπνος,το αλκοόλ,η πτωχή σε πρωτεινες,βιταμίνες και αμινοξέα διατροφή κ.ά.
Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην φωτογήρανση, επειδή το λεπτό δέρμα των ματιών εκτίθεται στο ηλιακό φως όλη τη μέρα. Το κολλαγόνο αποτελεί το 75% του δέρματός μας.
Η λεία υφή, η ελαστικότητα, ο τόνος και η φρέσκια εμφάνιση του νέου, υγιούς δέρματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη κολλαγόνου και ελαστίνης. Η αποδόμηση του υγιούς κολλαγόνου και η μείωση της παραγωγής του με την πάροδο του χρόνου, οδηγεί στην ανάπτυξη των ανεπιθύμητων ρυτίδων και χαλάρωσης.
Η ελαστίνη είναι η πρωτεΐνη που ευθύνεται για την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Συντίθεται από τους ινοβλάστες και αποτελεί δομικό στοιχείο του συνδετικού ιστού και των συνδέσμων και προσδίδει στο δέρμα σφριγηλότητα και ελαστικότητα.
Οι τρόποι διέγερσης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης είναι οι θεραπείες προσώπου με Ραδιοσυχνότητες RF, Το Ενδοδερμικό μασάζ SPM, Η Φωτοδυναμική θεραπεία LED και φυσικά το HI FU!
Οι Ραδιοσυχνότητες RF με την θερμότητα και την ενέργεια που δίνουν στο βάθος του δέρματος, στο χόριο όπου ευρίσκονται οι ινοβλάστες διεγείρουν τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου-ελαστίνης. Μηχανήγματα Ραδιοσυχνοτήτων υπάρχουν διάφορα που συνδιάζουν Ραδιοσυχνότητες με Vacuum μασάζ και Φωτοθεραπεία
Το Ενδοδερμικό μασάζ με το ειδικό μηχάνημα αναρρόφησης SPM κινητοποιεί την αιματική και λεμφικη κυκλοφορία,αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης, ενισχύει τον συνδετικό ιστό,αποκαθιστά το χαλαρό δέρμα και μυς προσώπου και επανορθώνει τις ρυτίδες.
Η Φωτοδυναμική θεραπεία LED με το κόκκινο φώς αυξάνει την κυτταρική λειτουργία, διεγείρει τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αυξηση ογκου και πάχυνσης του δέρματος
Ο Εστιασμένος Υπέρηχος Υψηλής Συχνότητας HI FU Ulthera DeepSee ειναι μια νέα τεχνολογία για σύσφιξη και «γέμισμα» δέρματος αφού με την ενέργεια που δίνει στους ινοβλάστες προκαλεί μικροτραυματισμούς διεγείροντάς τους να παράγουν κολλαγόνο & ελαστίνη!
Η ενέργεια του φθάνει μεχρι τον υποδόριο ιστό στο γνωστό SMAS προκαλώντας θερμική συρρίκνωση με αποτέλεσμα την έντονη σύσφιξη! Επιτυγχάνει τα αποτελέσματα του Lifting και θεωρείται η κατάλληλη εναλλακτική λυση στο χειρουργικό Lifting!

Κατερίνα Παπασάββα-
Λαμπαδάκη, Αισθητικός,
Πτυχ/χος Αθηνών
και Βιέννης,
υπεύθυνη του κέντρου
Ομορφιάς και Υγείας
katerinadayspa στη Ρόδο,
οδός Μεγ. Κων/νου 30,
τηλ. 22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου