Ειδήσεις

Διαλύεται η παράταξη Κουσουρνά «εις τα εξ­ ων συνετέθη»

«Δεν μπορεί να κληροδοτηθεί πουθενά η παράταξη που δημιουργήσαμε το έτος 2010 τη στιγμή που ο επικεφαλής της δεν θα δώσει τη μάχη των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου, χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για μη συμμετοχή της παρατάξεώς του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Στην παράταξη που δημιουργήθηκε το 2010 μετείχαν συγκεκριμένα άτομα. Κερδίσαμε τις εκλογές και ευχαριστώ το ροδιακό λαό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Έχουμε την ευθύνη να λειτουργούμε μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος, η παράταξη δεν μπορεί να οδεύσει προς τις εκλογές.

«Η παράταξη δεν κληροδοτείται δηλαδή δεν δίνεται πουθενά. Το κάθε μέλος μπορεί να πάει όπου θέλει. Προτρέπω τους συνεργάτες μου να συνεργαστούν με υποψηφίους, οι οποίοι πιστεύουν πως θα προσφέρουν περισσότερο στον τόπο. Είμαι ξεκάθαρος», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ο δήμαρχος έκανε έκκληση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια που συγκροτούνται ενόψει των εκλογών καθώς οι πολίτες μέχρι τώρα εμφανίζονται για διάφορους λόγους απρόθυμοι.

«Βλέπω πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Ρόδου είναι αρκετοί. Καλώ τους ενεργούς πολίτες που αναδείχθηκαν με την κρίση, να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν άτομα που δείχνουν αγάπη για την πόλη. Μπορούν να εμπλουτίσουν τους συνδυασμούς. Έτσι η κοινωνία θα διαπιστώσει πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Έτσι θα πάψει να υπάρχει απόσταση μεταξύ πολιτών και τοπικής εξουσίας», είπε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Σε ερώτηση αν υπάρχει δυστοκία στη συγκρότηση των συνδυασμών, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε, πως η κοινωνία θα πρέπει να εκφραστεί.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή δηλαδή είκοσι ημέρες πριν από τις εκλογές, το έτος 2010, εγώ και ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος ασχολούμασταν μόνο με τη συγκρότηση των συνδυασμών μας. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν 300 άτομα. Η κρίση έχει αποστασιοποιήσει τους πολίτες. Αυτός είναι ο λόγος που έκανα έκκληση για συμμετοχή. Δεν θα είναι καλό να έχουμε ψηφοδέλτια χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό μελών. Θα πρέπει να εκφραστεί η κοινωνία», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως και στις προηγούμενες εκλογές υπήρξαν ψηφοδέλτια που παρουσίασαν ελλείψεις σε κάποιες δημοτικές ενότητες.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τη διάσπαση των νησιωτικών ΟΤΑ, ο δήμαρχος δήλωσε:
«Είναι απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να εισάγουν ένα θέμα από την πίσω πόρτα στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας. Και αυτό δείχνει πόσο σέβονται την ΤΑ κάποιοι. Δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να προωθούνται μέσω νομοσχεδίων τα οποία δεν σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν διαθέτουν τη συναίνεση του αρμοδίου υπουργού. Αν κάποιοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην επιτροπή που έχει συσταθεί. Οι κινήσεις αυτές είναι αποσπασματικές και πελατειακού χαρακτήρα. Ας αντιμετωπίσουν διαφορετικά την περίπτωση της Μυτιλήνης. Δεν μπορεί να θυσιαστούν για αυτή άλλα νησιά επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν πολιτικά».

Στη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί ουδεμία από τις προτάσεις που κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών για την βελτίωση του νόμου, που διέπει τον Καλλικράτη, έγινε δεκτή τελικά.

«Θα στείλω και επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο για το θέμα αυτό. Κατέθεσα στον υπουργό 17 προτάσεις και καμία δεν έγινε δεκτή. Στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στη Ρόδο ο κ. Μιχελάκης εμφανίστηκε πρόθυμος να υιοθετήσει τις 15. Τίποτε δεν έγινε τελικά. Αυτό σημαίνει πως ο διάλογος ήταν προσχηματικός και ότι πρόθεση είναι να απαξιωθεί η ΤΑ», είπε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το υπουργείο Εσωτερικών δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την ΤΑ.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα επιχειρήσει να έχει με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να παραχωρηθεί χωρίς αντίτιμο στο Δήμο το ακίνητο της Ροδιακής Έπαυλης.

«Ενημέρωσα και τους βουλευτές του νομού για την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο. Με ευχαρίστηση είδα τον τρόπο που αντέδρασαν. Ζήτησα να προγραμματίσουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας. Εκείνος θα πρέπει να δώσει λύση. Είναι αδιανόητο για ένα ακίνητο που ανήκει στους πολίτες να πληρώνουμε ένα τόσο μεγάλο ενοίκιο. Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε ένα τυπικό αντίτιμο. Αυτοί όμως απαξιώνουν το Ροδιακό λαό και την αυτοδιοίκηση. Να θυμίσω πως οι πρώτες ενέργειες μας για το θέμα αυτό, έγιναν τον Φεβρουάριο του 2012. Είναι απαράδεκτη η ΕΤΑΔ και όσοι ενεπλάκησαν στο θέμα και αντί να το διευθετήσουν το περιέπλεξαν περισσότερο», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 11 Μαρτίου ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου.

«Αργήσαμε να διοργανώσουμε τη σύσκεψη. Έχουν προσκληθεί για να λάβουν μέρος όλοι οι φορείς. Θέλουμε να δούμε τι γίνεται από εμάς και ποια ζητήματα μπορούν να προχωρήσουν από άλλους φορείς. Δεν θέλουμε να παρουσιαστούν φέτος τα ίδια προβλήματα», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει κλίμα αλληλοκατανόησης μεταξύ των φορέων.
Σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε προχθές στη ΔΕΥΑΡ και χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛΑΣ, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:

«Ζητήσαμε να ερευνηθεί το θέμα από την ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία που έγινε από το φύλακα του κτηρίου που στεγάζει την επιχείρηση. Μια εργαζόμενη μας ενημέρωσε πως εισήλθε στην υπηρεσία για να πάρει προσωπικά της αντικείμενα. Για το θέμα αυτό διενεργείται ανάκριση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου