Την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν σύντομα τα τιμολόγια του νερού από την ΔΕΥΑΡ εξέφρασε χτες, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.
Όπως έγραψε η «δ» μόλις πριν από λίγο καιρό, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, η «Τροποποίηση τιμολογιακής πολιτικής ΔΕΥΑΡ» που περιλαμβάνε μια σειρά από αλλαγές.
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε το πρώτο στάδιο της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΡ. Στην ουσία, ανανενώσαμε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, την προηγούμενη απόφαση του 2017 στην οποία προβλεπόταν μειωμένο τιμολόγιο στις περιοχές που έχουν πρόβλημα με το υφάλμυρο νερό. Αυτό έγινε μέχρις ώτου αποκαταστήσουμε πλήρως τη Νότια Ρόδο και όσες άλλες περιοχές έχουν αυτό το πρόβλημα. Το ευτύχημα είναι ότι έχουμε καταφέρει να δίνουμε για οχτώ μήνες καλύτερο νερό σε όλες τις περιοχές του νησιού. Εκτιμούμε όμως, ότι το πρόβλημα θα κάνει την εμφάνισή του, μόλις ανοίξουν τα ξενοδοχεία και θα αυξηθούν οι ανάγκες. Με την απόφαση του 2017, βγήκε από τις περιοχές που έχουν τόσο αυξημένες ανάγκες, ο Ασκληπειός που δεν αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα. Στο επόμενο στάδιο όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ, είναι να περάσουμε από το διοικητικό συμβούλιο την τιμή ανάρτησης κόστους –που αφορά το πόσο κοστίζει το νερό στην ΔΕΥΑΡ σήμερα, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε. Αυτή την απόφαση θα την στείλουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να προσδιορίσει το λεγόμενο ‘περιβαλλοντικό κόστος’ το οποίο –δυστυχώς- θα επιβαρύνει τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ κι εκεί πλέον, θα επανεξετάσουμε την πολιτική που θα ακολουθήσουμε» όπως είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλύψει η ΔΕΥΑΡ ένα μικρό ποσοστό των νέων επιβαρύνσεων ώστε να μην επωμιστούν ολοκληρωτικά τις νέες αυξήσεις οι καταναλωτές.
Κληθείς να σχολιάσει τις προετοιμασίες της ΔΕΥΑΡ για την σεζόν η οποία ήδη ξεκίνησε και τις ανάγκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε νερό, σε περιοχές που δεν υδροδοτούνται από το Φράγμα τουΓαδουρά, ο κ. Μανωλάκης απάντησε: «Οι μεγάλοι διαγωνισμοί για τις γεωτρήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Στις επόμενες ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα από μια ανόρυξη στο Γεννάδι και στο Κιοτάρι. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι για την φετινή σεζόν ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως πέρσι, δίδοντας προτεραιότητα στις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως η Νότια Ρόδος, Γεννάδι, Κιοτάρι κ.λπ.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ