Ειδήσεις

Αναμένεται να συνέλθει το Συντονιστικό Οργανο

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις πυρκαγιές.

Σκοπός της συνεδρίασης, όπως δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είναι η καλύτερη προετοιμασία των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
«Θα έχουμε συνεργασία με τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες ώστε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου να πραγματοποιηθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας δηλαδή πριν από το Πάσχα. Υπάρχουν και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε για αυτά καθώς η διοίκηση έχει συνέχεια και υπάρχουν και έργα σε εξέλιξη. Να μην ξεχνάμε πως ξεκινά η τουριστική σεζόν και υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν. Επειδή το Μάιο έχουμε εκλογές δεν σημαίνει πως πρέπει να ατονήσει η λειτουργία του κράτους», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο, που θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου έγινε και στη συνάντηση που είχε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος με εκπροσώπους της διοίκησης της αερολέσχης.
«Πρέπει να καλέσουμε και τους άλλους φορείς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Είναι αναγκαίο ακόμη να παρακολουθήσουμε την υπόθεση της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Η αυτοδιοίκηση ενίσχυε παλαιότερα την αερολέσχη γιατί επιτελεί σημαντικό έργο αφού μπορεί με τα αεροσκάφη της να βρεθεί εκεί που οι υπέργειες δυνάμεις και οι εθελοντές δεν μπορούν να φθάσουν και να παρέμβει. Με τον Καλλικράτη δεν ήταν δυνατό να στηρίξουμε τη δράση αυτή στα τρία χρόνια που πέρασαν. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα εξαιτίας ενός νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Η κάθε περιφέρεια θα πρέπει να διαθέτει ένα τέτοιο μέσο. Μας ζητούν 5000 ή 10.000 για τα καύσιμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει η αερολέσχη. Στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θα περάσει το θέμα αυτό. Συζήτηση θα γίνει και στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο αντιπεριφερειάρχης είχε χθες συνάντηση και με το διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΠΗ Κρεμαστής.

«Συνομίλησα με ανθρώπους που είναι μάχιμοι. Μου ζήτησαν να γίνουν επισκευές στο κτήριο που στεγάζει τη συγκεκριμένη δομή. Το θέμα θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δε νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση στα αιτήματα των ανθρώπων αυτών», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τις ηλικίες αυτές», είπε ο αντιπεριφερειάρχης.
Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΕΣΥΝΕΝΑ κ. Ραφαήλ Κουδούνη.

«Η κοινωνία πρέπει να προχωρά στο σύνολό της. Δεν μπορούμε να παραμελήσουμε καμία κατηγορία των πολιτών. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα όλων. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ανθρωποκεντρικός. Στον τομέα αυτό δεν μπορεί να μας προσάψει κανείς κάτι», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου