Ειδήσεις

Στην Ευελπίδων, μετά την απέλαση από την Τουρκία, ο Άγγελος Φιλιππίδης

Στα δικαστήρια της παλιάς σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγη ώρα ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την απέλασή του από την Τουρκία.
«Ήλθα οικειοθελώς», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης ενώ περνούσε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, με δικαστικές πηγές ωστόσο να δηλώνουν πως απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε από μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.

«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως δήλωσα χθες», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης ενώ περνούσε πριν από λίγη ώρα το κατώφλι της ΓΑΔΑ, με δικαστικές πηγές ωστόσο να δηλώνουν ωστόσο πως απελάσή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε από μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.
Ο κ. Φιλιππίδης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία ώστε να απολογηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή Φιλιππίδη οργανώθηκε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και των τουρκικών Αρχών.

«Ο πελάτης μου εκτελεί την δέσμευσή του», δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο συνήγορός του Αθανάσιος Βαρλάμης.
Υπενθυμίζεται ωστόσο πως κατά την απολογία του ενώπιον των τουρκικών Αρχών, όπου και αποφασίστηκε η μη έκδοσή του, οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του ΤΤ ισχυρίστηκαν πως ο πελάτης τους είναι πολιτικά διωκόμενος λόγω της σχέσης του με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου