Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Η χαλάρωση του δέρματος προκαλείται κυρίως από την απώλεια ινών κολλαγόνου και ελαστίνης,ουσίες του δέρματος απαραίτητες για την σφριγηλότητά και τόνωσή του. Οσο μειώνεται το καλλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος επηρεάζεται η τονικότητα του, χάνεται η ελαστικότητά  και εμφανίζονται η χαλάρωση, οι ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Το δέρμα «κρεμάει», δηλ. χαλαρώνει όχι μόνο με την πάροδο της ηλικίας αλλά και από την αυξομείωση του βάρους του σώματος.
Η χαλάρωση του δέρματος αρχίζει σταδιακά ,συνήθως μετά την ηλικία των 35 ετών.΄Ομως σήμερα ένεκα του σύγχρονου τρόπου ζωής μας η προωρη γήρανση είναι και αυτή σημάδι των καιρών που ζούμε!
Οι κύριες αιτίες της πρόωρης γήρανσης και χαλάρωσης του δέρματος είναι η αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η υπερβολική χρήση του SOLARIUM,η κακή διατροφή, το κάπνισμα,η κατανάλωση αλκοόλ, η μόλυνση της ατμόσφαιρας,το στρές και φυσικά τα προιόντα περιποίησης που περιέχουν χημικά συντηρητικά (Parabens)και άλλα επιβλαβή συστατικά.
Παράλληλα με την  χαλάρωση του δέρματος έχουμε και χαλάρωση των μυών, κάτω από το δέρμα. Η μυική χαλάρωση συμπαρασύρει το δέρμα. Ειδικά στο πρόσωπο και λαιμό αλλάζει το «οβάλ» του προσώπου, εμφανίζονται οι ρινοπαρειακές αύλακες (βαθιές ρυτίδες)δίπλα στην μύτη και στις γωνίες του στόματος και οι «ακτινωτές ρυτίδες στο πλάι των ματιών. Το διπλοσάγωνο κάνει την εμφάνισή του.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ με Ραδιοσυχνότητες RF διπολικές,τριπολικές και τετραπολικές !
Ο όρος «RF» αναφέρεται στην «ραδιοσυχνότητα». Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ενέργεια για τη θέρμανση των βαθύτερων ιστών, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,η οποία συνεχίζεται να αναπαράγεται για 2-3 μήνες, αυξάνει την ελαστικότητα και  σφριγηλότητα του δέρματος με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και την τόνωση του δέρματος.Μαζί με την σύσφιξη του δέρματος η υφή του γίνεται πιό λαμπερή και νεανική καθώς τα κύτταρα αναδιαμορφώνονται και ανανεώνονται!.Η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων διεισδύει στα στρώματα του δέρματος για να θερμάνει επιλεκτικά τον ιστό του δέρματος όπου ενσωματώνονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Η τοπική θέρμανση προκαλεί άμεση συστολή των ινών κολλαγόνου και διεγείρονται για να παράγουν νέo κολλαγόνο και ελαστικές ίνες.Λειαίνει τις βαθειές ρυτίδες και εξαφανίζει τις λεπτές γραμμές ,ειδικά γύρω από τα μάτια,στο μέτωπο και στο άνω χείλος(ρυτίδες καπνιστών) Έχει άριστα αποτελέσματα  στις σακούλες των ματιών και στους μαύρους κύκλους.Το αποτέλεσμα είναι η σύσφιξη δέρματος και ιστών!
Οι ραδιοσυχνότητες είναι μία μέθοδος με ασφαλή, αποδεδειγμένα και ανώδυνα εποτελέσματα!
Ο συνδυασμός διπολικών, τριπολικών και τετραπολικών ραδιοσυχνοτήτων δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα και υπερέχει των λοιπών γιατί δρούν από την επιφάνεια του δέρματος μέχρι και τα βαθύτατα στρώματα!.
Το πόσες συνεδρίες θα χρειασθεί εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος και τον τρόπο ζωής.
Από την πρώτη όμως συνεδρία το δέρμα αποκτά ζωντάνια, λάμψη και σφριγηλότητα!

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης, υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ.22410-31016.  www.katerinadayspa.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ