Γράφει η Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Ο λαιμός είναι το μέρος του σώματος που στηρίζεται το κεφάλι. Είναι από το γοητευτικότερα σημεία μιας γυναίκας,ειδικά όταν είναι ψηλός. Χαρίζει γοητεία όταν το δέρμα του είναι τέλειο,χωρίς πανάδες και ρυτίδες. Χρειάζεται την περιποίηση και τις θεραπείες που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο γιατί πολλές φορές ο λαιμός, όπως και τα χέρια μας, δείχνουν την ηλικία μας.
Είναι λάθος η περιποίηση να σταματά στο πηγούνι. Το δέρμα του λαιμού είναι πολλές φορές πιό λεπτό και ξηρό από αυτό του προσώπου και πιό ευαίσθητο. Τούτο οφείλεται στο λιγοστό υποδόριο λίπος της περιοχής και στην έλλειψη σμιγματογόνων αδένων. Μάλιστα όταν το δέρμα κάτω από το πηγούνι χαλαρώνει δημιουργείται το διπλοσάγωνο, ένα αντιαισθητικό “σακούλιασμα” του δέρματος που μόνο χρόνια προσθέτει.
Από μικρή ηλικία πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα του λαιμού αλλά και του ντεκολτέ, ώστε να προλάβουμε τις ρυτίδες και πτυχώσεις που δημιουργούνται από την χαλάρωση. Χρειάζεται μια σωστή περιποίηση στο ινστιτούτο και καθημερινή φροντίδα στο σπίτι,όπως το πρόσωπο και το ντεκολτέ! Ξεκινώντας από την νεαρή ηλικία την περιποίηση και φροντίδα του,ενισχύουμε τους μηχανισμούς άμυνας του δέρματος, προλαβαίνοντας τις βλάβες που προέρχονται από την ηλιακή ακτινοβολία και την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Οταν δέν χρησιμοποιούμε αντιηλιακή κρέμα στον λαιμό και στο ντεκολτέ εμφανίζονται πανάδες,δυσχρωμίες,χαλάρωση και φωτογήρανση. Το κολλλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται και χάνει την ελαστικότητά του και τονικότητά του το δέρμα. Η ενυδάτωση είναι απαραιτητη από την νεαρή ηλικία και όσο μεγαλώνει η γυναίκα η κρέμα πρέπει να είναι εμπλουτισμένη με θρεπτικά συστατικά(ρετινόλη,αντιοξειδωτικά,υαλουρονικό οξύ κλπ)
Σε πολλές γυναίκες δημιουργούνται οριζόντιες ρυτίδες στον λαιμό,οι οποίες με την πάροδο της ηλικίας βαθαίνουν και διπλώνει το δέρμα στα σημεία εκείνα.
Η στάση του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου επηρεάζει πολύ το δέρμα του λαιμού. Η καλύτερη στάση ύπνου είναι ανάσκελα γιατί το δέρμα του λαιμού δέν ζαρώνει,το δε μαξιλάρι πρέπει να μήν είναι ψηλό.
Θεραπεία στο ινστιτούτο:
Οι πιό δραστικές θεραπείες αντιγήρανσης του λαιμού και ντεκολτέ είναι ο Εστιασμένος Υπέρηχος Υψηλής Εντασης HIFU ULTHERA DeepSEE και οι ραδιοσυχνότητες RF.
Το HI FU ULTHERA Είναι μια συγκεκριμένη τεχνολογία και δέν είναι ίδια με τις άλλλες μορφές υπερήχων. Σε αντίθεση με το χειρουργικό Λίφτιγκ η τεχνολογία HIFU είναι μιά ΜΗ επεμβατική διαδικασία που στοχεύει όχι μόνο τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος αλλά και τον υποδόριο ιστό κάτω από το δέρμα το γνωστό μας SMAS (Βαθύτερα στρώματα συνδετικού ιστού και μυικών στοιβάδων), προκαλώντας θερμική συρρίκνωση με αποτέλεσμα την σύσφιξη! Εισχωρεί πιό βαθιά από το Λέιζερ και τις ραδιοσυχνότητες RF
Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες RF και δή η ενέργεια των Ραδιοσυχνοτήτων διεισδύει στα στρώματα του δέρματος για να θερμάνει επιλεκτικά τον ιστό του δέρματος όπου ενσωματώνονται οι ίνες κολλαγόνου. Η τοπική θέρμανση προκαλεί άμεση συστολή των ινών κολλαγόνου και διεγείρονται για να παράγουν νέo κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι η σύσφιξη δέρματος και ιστών!

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ.22410-31016.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ