Ρεπορτάζ

Διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα με τους φωτεινούς σηματοδότες

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται στην περιοχή του Φαληρακιού εξαιτίας ενός μη λειτουργικού φωτεινού σηματοδότη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων αλλά και ξενοδόχων της περιοχής, το φανάρι στο “13” της Ρόδου-Λίνδου ανάβει πράσινο για μόλις τρία δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να περνάει μόνο ένα όχημα τη φορά και αυτό με δυσκολία λόγω της χρονικής δυσκαμψίας της μη επαρκούς ρύθμισης.
Ο κίνδυνος σύγκρουσης με τα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και ειδικά σε μια αρκετά επικίνδυνη στροφή είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η κίνηση είναι αυξημένη λόγω της τουριστικής σεζόν.
Όπως αναφέρει μάλιστα κάτοικος της περιοχής, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την Τροχαία αλλά και με την Περιφέρεια, οι αρχές επιρρίπτουν τις ευθύνες πότε στη μία και πότε στην άλλη υπηρεσία, γεγονός που αφήνει το πρόβλημα άλυτο.
Την ίδια στιγμή, με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, κάτοικοι καταγγέλλουν αγανακτισμένοι παρόμοια προβλήματα και σε άλλα κομβικά σημεία της λεωφόρου.
Θα περίμενε κανείς πως μετά από τόσα θανατηφόρα ατυχήματα στο νησί, θα υπήρχε μεγαλύτερη επαγρύπνηση για την επίλυση ανάλογων κωλυμάτων στο οδικό δίκτυο, που δυστυχώς μπορεί να αποβούν σύντομα μοιραία. Επαγρύπνηση όχι μόνο για την διόρθωση παραλείψεων αλλά και -κυρίως- για την επιμελή διεξαγωγή ορθών τεχνικών μελετών που θα γλύτωναν τους οδηγούς από την υπάρχουσα ταλαιπωρία.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου