Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Επιτέλους μετά από μια καραντίνα στα σπίτια μας πολλών ημερών ξαναβγαίνουμε έξω για τις δουλειές μας και τις λοιπές συνήθεις της καθημερινότητάς μας!
Ελπίζουμε σιγά-σιγά να προσαρμοσθούμε στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας και κυρίως της χρήσης μάσκας στο πρόσωπο. Εμείς οι γυναίκες θα αρχίσουμε ξανά να εκτιθέμεθα περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία και να κάνουμε το μακιγιάζ μας.
Προϋπόθεση όμως είναι ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα γιατί αφ΄ενός με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ενός αφυδατωμένου δέρματος προκαλείται φωτογήρανση (πανάδες, ρυτίδες και χαλάρωση) αφ ετέρου για το μακιγιάζ για να “στρώνει” καλά πρέπει το δέρμα να είναι ενυδατωμένο.
Παραμένοντας πολλές ημερες στο σπίτι ίσως παραμελήσαμε την φροντίδα του δέρματος είτε παραλείποντας τον σωστό καθαρισμό,είτε την χρήση των κατάλληλων κρεμών και κυρίως της αντιηλιακής κρέμας αφού τις περισσότερες ώρες είμασταν στα σπίτια.
Η Ενυδάτωση του δέρματος, ειδικά στην μετά καραντίνα εποχή, είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η νεανικότητα του δέρματος αλλά και να αναπληρώσουμε την χαμένη υγρασία του από την παραμέληση της φροντίδας του αλλά και τις επιπτώσεις του στρές στο δέρμα που όπως γνωρίζουμε συντελεί στην αφυδάτωση του!
Το νερό είναι πολύτιμη πηγή ζωής. Το δέρμα μας περιέχει νερό, όπως και όλοι οι ζωντανοί ιστοί, δεν είναι όμως κατανεμημένο ομοιόμορφα σε όλο το πάχος του. Το κυρίως δέρμα,το χόριο,περιέχει 70% νερό ενώ η επιδερμίδα 10% έως 30%. Εάν το ποσοστό αυτό ελαττωθεί, τότε δημιουργείται η αφυδάτωση.
Το δέρμα χάνει την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία, μειώνεται το κολλαγόνο, ουσία απαραίτητη για την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος, “τραβάει” η επιδερμίδα, ξεφλουδίζεται, είναι τραχύ και δημιουργούνται οι ρυτίδες.
Το δέρμα μας αποτελείται από 3 στοιβάδες, την κεράτινη(εξωτερική) στοιβάδα, το κυρίως δέρμα (χόριο) και το υπόδερμα.
Η κεράτινη στοιβάδα είναι μια συνάθροιση νεκρών-κερατινοποιημένων κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα άν και νεκρά έχουν μεγάλη ανάγκη νερού!
Η περιεκτικότητά της σε νερό μεταβάλλλεται από την ηλικία, τις ατμοσφαιρικές συνήθειες (ήλιος, ζέστη, αέρας, ρύποι κλπ.), λόγω ορμονικών διαταραχών, καπνίσματος και κακής διατροφής φτωχής σε θρεπτικά συστατικά, πρωτεινες και πόση νερού.
Για να επαναφέρουμε το δέρμα στα σωστά ποσοστά ενυδάτωσης του πρέπει αρχικά να το καθαρίζουμε σωστά πρωί-βράδυ, να το ενυδατώνουμε με κρέμες ενυδατικές και την ημέρα να χρησιμοποιουμε αντιηλιακή κρέμα με ανανέωση κάθε 2-3 ώρες.
Η χρήση αντιηλιακής κρέμας “μπλοκάρει” την ηλιακή ακτινοβολία και μειώνει την επίδρασή της στην κεράτινη στοιβάδα. Επειδή θα φοραμε μάσκα και θα ειναι καλυμμένο το μισό πρόσωπο δέν έπεται ότι δέν φοράμε αντιηλιακή κρέμα γιατί το μέτωπο και η περιοχή των ματιών που θα είναι ακάλυπτες θα δέχονται την ηλιακή ακτινοβολία!
Για Βαθιά Ενυδάτωση όμως του δέρματος πρέπει να επισκεφθουμε την αισθητικό μας.
Με θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης στην αισθητικό, ενισχύεται ο δερματικός φραγμός και η υγρασία στο δέρμα. Οι θεραπείες αυτές συνδυάζονται με μασάζ ενδοδερμικό, λεμφικό και Μεσοθεραπεία για διέγερση της κυτταρικής λειτουργίας, τόνωσης, ενυδάτωσης και αναζωογόνησης του δέρματος. Το ενδοδερμικό μασάζ ενεργοποιεί την λεμφική και αιματική κυκλοφορία,τροφοδοτώντας τα κύτταρα και τους ιστούς με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Η Μεσοθεραπεία γίνεται με ειδικό μηχάνημα και ορούς!
Το να αρκούμεθα στην ενυδάτωση μόνο στο σπίτι με κρέμες και ορρούς δεν είναι αρκετό αφού με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η απορροφητικότητα του δέρματος, επιβραδύνεται η ανανέωση των κυττάρων του και δεν ενεργοποιούνται οι λειτουργίες του που επιτυγχάνουμε με τα μασάζ και τα ειδικά μηχανήματα νέας τεχνολογίας!
Κλείνουμε λοιπόν ραντεβού τώρα με την αισθητικό μας για μια βαθιά ενυδάτωση δέρματος που τόσο έχει ανάγκη ειδικά αυτήν την περίοδο!

Κατερίνα Παπασάββα-
Λαμπαδάκη, Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών
και Βιέννης, υπεύθυνη
του κέντρου Ομορφιάς
και Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ. 22410-31016 και 29504 http://www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ